Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Seal4Prefab is al succesvol ingezet bij het project De Kwekerij in Utrecht.

Een afdichtingssysteem dat prefab bouwen mogelijk maakt

Monteren en afdichten in één handeling

Prefab bouwen wordt gezien als één van de oplossingen voor het woningtekort. Hierdoor kan sneller en goedkoper gebouwd worden. Terwijl alles wordt geproduceerd in de fabriek, kan op de bouwplaats al gestart worden met de fundering. Met het Seal4Prefab afdichtingssysteem sluit Celdex precies aan op deze ontwikkeling.

Celdex is producent van kunststofschuim afdichtingsproducten. Het Seal4Prefab afdichtingssysteem bestaat uit vier principes: een luchtdichting aan de binnenzijde, een isolerende middendichting, een slagregendichting aan de buitenzijde en het is geschikt voor prefabricage. De producten die onderdeel zijn van Seal4Prefab zijn geschikt als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van prefab bouwelementen.


Het afdichtingssysteem biedt belangrijke voordelen. Het beschikt over een aantoonbare kwaliteit in duurzaamheid, lucht- en slagregendichtheid. Het is economisch aantrekkelijk vanwege de verwerking, die tijdbesparend is en tot minder faalkosten leidt. Seal4Prefab is circulair, want de afdichtingsproducten zijn demontabel en herbruikbaar. Het zorgt voor de nodige snelheid tijdens de bouw; monteren en afdichten gaan in één handeling.

Succesvolle projecten

Seal4Prefab is al bij verschillende projecten succesvol toegepast. Een voorbeeld hiervan is fase 2 van het project De Kwekerij in Utrecht, bestaande uit zes kleurrijke woontorens met 244 huurwoningen. Machiels Building Solutions is de producent van de kleurrijke HSB-gevelelementen. Na productie in de fabriek zijn deze elementen voorzien van Celdex afdichtingsproducten. Pre-Seal M aan de binnenzijde zorgt voor de luchtdichting en isolatie. EPDM Soft aan de buitenzijde voorkomt het binnendringen van slagregen. Doordat deze droge afdichtingsproducten prefab in de fabriek kunnen worden aangebracht, bespaart dit flink wat applicatietijd op de bouwplaats. De montagesnelheid steeg gedurende het project tot wel één complete toren in een week tijd. 

Kwaliteitsborgings­rapportage

Celdex vindt de montage en uitvoering van de producten erg belangrijk. Dit vertaalt zich in een toolboxmeeting voorafgaand aan de montage in de fabriek en de montage van de bouwelementen op de bouwplaats. Hierbij wordt zorgvuldig uitgelegd wat de juiste werking van het product is en hoe kritische punten gecontroleerd moeten worden. Gedurende het project werkt Celdex met een kwaliteitsborgingsrapportage. Processen worden hierin zorgvuldig vastgelegd, waardoor verbeterpunten meteen tijdens projecten kunnen worden bijgestuurd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details