Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Utiliteitsbouw

E- en W-installaties van nieuwe parkeergarage sluiten aan bij wat al bestond uit het verleden

De nieuwe parkeergarage onder het Willinkplein werd op vraag van de gemeente Emmen identiek aan de bestaande parking uitgewerkt.

willinkplein6_photo-2019-10-04-09-47-34-kopieren

6 augustus 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De nieuwe parkeergarage onder het Willinkplein werd op vraag van de gemeente Emmen identiek aan de bestaande parking uitgewerkt. Dat geldt niet alleen voor de wanden, kolommen en vloeren, maar ook voor de E- en W-installaties. Aalbers Installatietechniek, die het vorige project met succes uitvoerde, werd eveneens ingeschakeld voor de nieuwe parkeergarage. Het familiebedrijf uit Nieuw-Buinen realiseert samen met De Groot Installatiegroep ook de complete E- en W-installaties voor het hotel bovenop deze parkeerkelder.

Aalbers is verantwoordelijk voor de E- en W-installaties in de nieuwe parkeergarage onder het Willinkplein in Emmen. “We waren in 2004 in een bouwteam betrokken bij de bouw van de eerste ondergrondse parking, waar deze nieuwe garage naadloos tegenaan werd gebouwd. Aangezien de gemeente Emmen wilde dat de nieuwe parking qua look & feel identiek werd aan de bestaande bouw, werd ook bij de elektrotechnische installaties verder gebouwd op wat al bestond uit het verleden.

We stonden in voor het gehele traject: van engineering tot uitvoering”, vertelt Martin Wilkens, projectleider bij de specialist in E- en W-installaties voor woningbouw- en utiliteitsprojecten. “We zijn eind 2018 gestart met onze werkzaamheden en in april van dit jaar was alles afgerond.”

Hotel bovenop parkeergarage

Terwijl de bouwwerkzaamheden voor de parkeergarage al in volle gang waren, werden de plannen nog aangepast. Op de oorspronkelijke plannen waren twee bovengrondse verdiepingen met commerciële ruimten voorzien. Midden 2019 werd echter beslist om ook een hotel met vier verdiepingen toe te voegen. Op de vijfde verdieping komen 2 luxe penthouses. “In opdracht van AKOR en Peter van Dijk Project & Investments zijn we in maart van dit jaar gestart met de complete E- en W-installaties voor het Fletcher Wildlands hotel. Samen met De Groot Installatiegroep realiseren we de elektrovoorzieningen in alle kamers, de lobby en alle andere ruimten van het hotel, alsook de sanitaire en klimaatinstallaties”, legt Wilkens uit. “Behalve utiliteitsprojecten zijn we ook betrokken bij heel wat woningbouwprojecten in Noord-Nederland. Naast grondgebonden woningen realiseren we bijvoorbeeld in Groningen hoogbouwprojecten tot 24 verdiepingen hoog. In Emmen werken we op dit moment in opdracht van AKOR aan de Hondsrugtoren met 17 verdiepingen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%