Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame woontorens met hoogwaardige overdruksystemen en parkeergarageventilatie
De energiezuinige ZerAx ventilator wordt ingezet voor de overdrukventilatie.

Duurzame woontorens met hoogwaardige overdruksystemen en parkeergarageventilatie

Bij het ontwerp en de realisatie van elk project moet men ook ruim aandacht besteden aan de veiligheid van de gebruiker. Dat geldt voor industriële, commerciële en openbare gebouwen, maar ook voor residentiële projecten, zoals Grotius I en II naast het Centraal Station in Den Haag. NOVENCO Building & Industry is al jaren gespecialiseerd in life safety systemen voor onder meer tunnels, parkeergarages en hoogbouwprojecten. De firma uit Bergschenhoek is een gecertificeerd rookbeheersingsbedrijf en kreeg van bouwcombinatie BESIX en J.P van Eesteren de opdracht voor het ontwerp, de levering, de installatie en de inbedrijfstelling van de gecertificeerde overdruksystemen voor beide woontorens én het ventilatiesysteem voor de parkeergarage.

Voor een gezonde lucht in de ondergrondse parkeergarage werd een ventilatiesysteem met 10 CGF 500 stuwkrachtventilatoren geïnstalleerd.

“In geval van brand in de woontorens zullen onze Clear Choice overdruksystemen ervoor zorgen dat de trappenhuizen vrij van rook blijven en dat bewoners zo voldoende tijd krijgen om de woontoren veilig te verlaten. Deze systemen zijn ontworpen met behulp van Revit 3D/BIM en omvatten 2 NovAxTM axiale overdrukventilatoren en 4 ZerAx® gecertificeerde axiale RWA-ventilatoren. Om de functionaliteit te garanderen, worden in elk van de 6 schachten overdrukkleppen geïnstalleerd. Voor de aansturing van de systemen zorgen verschillende besturingskasten in combinatie met 70 Clear Choice Interface Boxen voor de aansturing en monitoring van de ca. 220 gecertificeerde rookkleppen en ca. 210 druksensoren. Er zijn ook 8 afsluitkleppen met rookdetectoren en aanzuigroosters geïnstalleerd”, licht Business Development Manager Jos Wissink de installatie toe. “Voor een gezonde lucht in de ondergrondse parkeergarage werd een ventilatiesysteem met 10 CGF 500 stuwkrachtventilatoren geïnstalleerd. Toerengeregelde NovAX axiaalventilatoren, in een schacht met grote ventilatieroosters, SCHAKO HKU jaloeziekleppen, ventilatiekanalen en een dakkap garanderen een adequate toevoer van verse lucht en afvoer van verontreinigde lucht. Alle componenten worden bediend via een centraal besturingssysteem met een geïntegreerd CO/LPG-detectiesysteem.”

Alle systemen van NOVENCO werden op maat van het project ontwikkeld. Bij dergelijke hoogbouwprojecten moet immers rekening gehouden worden met afwijkende weersinvloeden en temperaturen tussen de begane grond en de hoger gelegen verdiepingen. Verder worden in de woontorens de onderste verdiepingen al helemaal afgewerkt, terwijl men boven nog aan de ruwbouw bezig is. Daar moet tijdens de installatie van het overdruksysteem ook rekening mee gehouden worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details