Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame verwarmings- en ventilatietechnieken
Er werd gekozen voor vloerverwarming in alle appartementen.

Duurzame verwarmings- en ventilatietechnieken

Centrale verwarmingsinstallaties zijn bedoeld om onder alle omstandigheden en binnen een redelijke termijn een behaaglijk binnenklimaat in gebouwen te bereiken en te handhaven. Voor dergelijke installaties doen hoofdaannemers een beroep op specialisten, zoals de Werkendamse Verwarmings Industrie. De firma werd door Bouwonderneming Stout al in het voortraject betrokken bij de realisatie van nieuwbouwproject Verde Vista Centrumplan in Zoeterwoude. Alle 150 appartementen krijgen vloerverwarming, door Klimaatvloeren Nederland geïnstalleerd, en worden uitgerust met een all-electric ventilatiewarmtepomp van Inventum.

Bij het ontwerp van dit appartementencomplex werd ook aan duurzaamheid en energiezuinigheid gedacht. “Isoleren en luchtdicht bouwen is belangrijk. Maar ook verwarmen, koelen en ventileren zijn noodzakelijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te realiseren. Daarom integreert onze partner Klimaatvloeren Nederland in elk appartement een vloerverwarmingsinstallatie”, vertelt Frank Oostendorp, projectleider bij de Werkendamse Verwarmings Industrie. “Verder werd gekozen voor all-electric warmtepompen van Inventum, die de appartementen verwarmen en zorgen voor warm water door het terugwinnen van energie uit de ventilatielucht. Deze systemen ventileren de woning ook 24 uur per dag, waardoor een gezond binnenklimaat ontstaat. Bovendien wordt de CO2-uitstoot met 30 tot 45% verminderd én daalt de energiefactuur voor de gebruiker. In tegenstelling tot vele andere gelijkaardige installaties, waar units op daken of in de grond voorzien moeten worden, levert Inventum hier een oplossing met een afzonderlijke ventilatiewarmtepompinstallatie voor elk individueel appartement.”

Voortraject belangrijk

De Werkendamse is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en montage, maar ook het onderhoud en de service van centrale verwarming, klimaatbeheersing, luchtbehandeling, meet- en regeltechniek én duurzame energie. “Voor Verde Vista Centrumplan werden we al in een vroeg stadium door hoofdaannemer Stout ingeschakeld. Zo konden we in het voortraject samen met Inventum meedenken over een geschikte oplossing, zodat in elk appartement een optimaal resultaat bereikt kon worden”, geeft de projectleider aan. “Op dit moment wordt de vloerverwarming geïnstalleerd. In het voorjaar van 2023 zullen ook de ventilatiewarmtepompen geïnstalleerd worden. Dit is niet ons eerste project voor Bouwonderneming Stout en ook nu weer is de samenwerking optimaal.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details