Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame installatiepartner voor het leven
Bijdragen aan de energietransitie.

Duurzame installatiepartner voor het leven

Hoe houden we vastgoed met een goed binnenklimaat betaalbaar en duurzaam? En hoe geven we invulling aan de energietransitie? Die vragen houden Breman Installatiegroep, en haar klanten, continu bezig.

“Als landelijk installateur nemen we daarin onze verantwoordelijkheid”, vertelt Jeroen Geelhoed, directeur Markt & Strategie bij Breman Installatiegroep. “In gesprek met klanten en veel medewerkers hebben we daarom een aantal heldere keuzes gemaakt in onze strategie. Twee woorden staan daarin centraal: levenscyclus en energiepositief. Met als uiteindelijk doel: iedereen energiepositief.”

Installatietechniek op hoog niveau.

Bundeling van expertises

De kracht van Breman zit in de bundeling van verschillende expertises, in combinatie met een landelijke dekking. Breman is actief in de woningbouw, utiliteit, woningrenovatie, service en onderhoud, maar ook in advies. Met deze kennis en kunde kan Breman collectieve installaties voor appartementencomplexen en utiliteitspanden verzorgen, maar ook individuele oplossingen voor grondgebonden nieuwbouwwoningen en slimme oplossingen voor de bestaande bouw. En dat laatste is voor de energietransitie hard nodig.

Duurzame oplossingen voor een appartementencomplex.

Levenscyclus

“Met onze combinatie van expertises zijn we in staat om voor klanten de hele levenscyclus van installaties te garanderen”, benadrukt Geelhoed. “Wat we adviseren vanuit ons Kenniscentrum Energietransitie, kunnen we ook maken. En wat we maken, kunnen we garanderen, servicen, monitoren en onderhouden. Vervolgens kunnen we het na verloop van tijd renoveren. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten onze verschillende divisies nog intensiever samenwerken. Daar ligt één van onze opgaves voor de komende jaren.”

Iedereen energiepositief

Het tweede kernwoord uit de Breman strategie is energiepositiviteit voor klanten, medewerkers en aarde. Onder het motto ‘Iedereen energiepositief’ wil Breman dat medewerkers energie krijgen van hun werk en dat klanten en Breman wederzijds energie krijgen van de samenwerking. Geelhoed: “Dat betekent dat je echt voor elkaar kiest en dat je een partnership aangaat. Een partnership vanuit vertrouwen, openheid en resultaatgerichtheid. Tegelijkertijd werken we aan energiepositiviteit in de zin van duurzaamheid. We pakken onze rol en verantwoordelijkheid in de energietransitie, onder meer door bij te dragen aan panden die energie opleveren.”

Circulariteit en innovatie

Vanuit de levenscyclusgedachte kunnen ook grote stappen gemaakt worden op het gebied van circulariteit, omdat er bij het ontwerp al nagedacht wordt over de rest van de levenscyclus. “De komende jaren zetten we dan ook steeds meer in op circulariteit”, vervolgt Geelhoed. “Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid voor het hergebruik van grondstoffen en het terugnemen van materialen.” Andere keuzes van Breman voor de nabije toekomst betreffen het slimmer monitoren van installaties en het vergroten van de personeelscapaciteit met onder meer onderwijstrajecten. Op organisatieniveau start Breman een divisie voor woningrenovatie en een installatiefabriek. Geelhoed: “Onder de naam ‘BREiNN hebben we bovendien een innovatiecentrum opgezet, met als belangrijk vraagstuk: hoe gaat Nederland voor 2025 acht miljoen woningen verduurzamen? Welke barrières zijn er? En welke oplossingen? Samen met andere betrokken partijen, waaronder installateurs, woningcorporaties, ingenieurs en duurzaamheidsinitiatieven als NL2025, denken we daarover na.” Breman zet haar kennis en praktijkervaring ook in de markt om vastgoedeigenaren, beheerders en eindgebruikers te adviseren in de te nemen energiestrategie.

Beter en completer

“Met onze vernieuwde koers zijn we onze opdrachtgevers nog beter en completer van dienst”, besluit Geelhoed. “Wij zijn een installatiepartner voor het leven, die van A tot Z meedenkt in duurzame, innovatieve en betaalbare oplossingen die aansluiten bij of anticiperen op de regionale en landelijke ontwikkelingen. En daarin blijven we onszelf verbeteren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details