Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De dakkapellen worden geproduceerd in de eigen fabriek.

Duurzame dakkapellen

Sandwichelementenconstructie met een buitenschil van HPL

De woningen aan de Javastraat en omgeving worden voorzien van nieuwe, grotere dakkapellen. Ruiter Dakkapellen produceert, levert en plaatst deze.

Ruiter Dakkapellen produceert jaarlijks 3.500 prefab dakkapellen in de eigen fabriek in Ursem. “Een groot deel hiervan gaat via onze eigen verkooporganisatie naar particuliere woningeigenaren. Via de vennootschap Ruiter Dakkapellen Projecten leveren we daarnaast projectmatig grote aantallen aan woningcorporaties en aannemers”, vertelt commercieel directeur Mario Bolle. 

De oude dakkapellen.

Binnen de organisatie werken zo’n 150 mensen: in de productie, verkoop, showrooms of montage. “We beschikken over een eigen montagebedrijf, met ons eigen materieel, onze eigen mensen en een flexibele schil. Zo werken we helemaal self supporting. De kunststof kozijnen die wij in de dakkapellen monteren, maken we zelf van Gealan-profielen. De grote volumes rechtvaardigen het om de productie in eigen hand te nemen. Daarom richtten we vijf jaar geleden een moderne kunststof kozijnenfabriek op.”

De nieuwe dakkapellen.

Hoge isolatiewaarde en luchtdichtheid

In het project Javastraat en omgeving worden de daken volledig gerenoveerd. Bolle: “Er stonden kleine, verouderde, kunststof dakkapellen op. Ons werd gevraagd een voorstel te doen, rekening houdend met de uitstraling, de eisen van welstand en de eisen van opdrachtgever Vestia. Het is een duurzame dakkapel geworden met een sandwich­elementenconstructie en een buitenschil van HPL. Deze constructieve opbouw geeft een hoge isolatiewaarde en luchtdichtheid en een lange levensduur. Door de juiste kleur- en materiaalkeuze krijg je toch een uitstraling die bij de woning past. De Rc-waarde is conform het Bouwbesluit: 4,7 voor de zijwangen, 6,3 voor het dak.”

Bij dit project verzorgde Ruiter Dakkapellen ook de plaatsing. “Als onze montageploeg aankomt, is de oude dakkapel al verwijderd en ligt de isolatie over de sparing heen. Wij zagen de sparing open en dan plaatsen we de dakkapel. Dat doen we in een tempo van minimaal drie dakkapellen op een dag en met onze eigen kraan.” Ruiter produceert just-in-time, dus een goede planning is erg belangrijk. De dakkapellen worden modulair opgebouwd en kort voor het plaatsen geassembleerd. “De dagproductie en het hijsmaterieel worden dagelijks aan- en afgevoerd, waardoor de benodigde bouwplaatsruimte zeer beperkt is. Vooral in oudere volksbuurten is dat een voordeel van prefab dakkapellen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details