Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame bedrijfswagenwerkplaats voor Companjen Bedrijfswagens: ‘We hebben onze disciplines goed op elkaar kunnen afstemmen’
Voorbeeld van Hamer Haspeltechniek.

Duurzame bedrijfswagenwerkplaats voor Companjen Bedrijfswagens: ‘We hebben onze disciplines goed op elkaar kunnen afstemmen’

Op 5 april jl. is bouwbedrijf Webbink begonnen met de bouw van een nieuwe bedrijfshal voor familiebedrijf Companjen Bedrijfswagens, compleet met werkplaats, wasstraat, kantoor en showroom. Companjen Bedrijfswagens is gespecialiseerd in veewagens, aanhangers en trailers. Het bedrijf zal met de verhuizing terugkeren naar Vriezenveen, waar het allemaal begon. Hamer Installatietechniek uit Apeldoorn heeft de complete technische installatie voor de nieuwbouw verzorgd, inclusief de nieuwe werkplaatsinrichting, elektrische installatie, HVAC-installatie, brandmeldinstallatie en een inbraakinstallatie inclusief camerasysteem. 

Om het bedrijfspand klaar te maken voor de toekomst, heeft Hamer laadpunten bij de parkeerplaatsen geïnstalleerd en het pand voorbereid op zonnepanelen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om zonnepanelen te installeren, omdat vanwege een naastgelegen zonneweide te weinig capaciteit over is op het elektriciteitsnet om terug te kunnen leveren. Het pand is gasloos opgeleverd en wordt verwarmd met een warmtepomp. 

Ontwerp en samenwerking

Hugo van den Berg, projectleider bij Hamer, is vanaf het moment dat het project opdracht is geworden betrokken bij de uitvoering. “Het is een mooi en uitdagend project, waarin wij de diverse Hamer-disciplines goed op elkaar hebben kunnen afstemmen”, vertelt hij. “Denk hierbij aan de werkplaatsinrichting, elektra en HVAC-installatie.”

Werkplaatsinrichting

De werkplaats is uitgerust met twee prefab smeerkelders van 22 meter, die gemaakt zijn in Engeland en hier in delen naartoe zijn gebracht. Ter plaatse zijn de delen aan elkaar gezet en als één geheel gemonteerd. Het unieke aan de smeerkelders is dat deze onderling en door middel van een kelder zijn verbonden. In de kelder tussen de smeerputten hebben de monteurs direct toegang tot bijvoorbeeld een compressor en olieopvangbak. Naast de smeerkelders zijn, in samenwerking met Stokvis, een Diamondlift en Skylift geplaatst. De werkplaatsinrichting is compleet met haspels van Hamer Haspeltechniek opgeleverd.

Elektra-installatie

Het bedrijfspand is tevens voorzien van een elektrische installatie, compleet met poortcontrole en inbraakinstallatie. Naar wens kan de poort met een mobiele telefoon op afstand worden geopend. De beveiligingsinstallatie beveiligt het pand tegen inbraak en bewaakt, met behulp van camera’s, het bedrijfsterrein.

Voor de verlichting binnen en buiten is gekozen voor Phillips LED-armaturen. Binnen is dit een combinatie geworden van LED-panelen (overige ruimtes) en opbouwarmaturen (werkplaats). Om het terrein goed uit te lichten, is straatverlichting gemonteerd op lichtmasten en aan het gebouw zelf.  

HVAC-installatie

Om het hele pand zo efficiënt mogelijk te verwarmen, heeft Hamer een warmtepompinstallatie in combinatie met vloerverwarming geïnstalleerd. Het bijzondere aan de vloerverwarming is dat deze installatie zowel kan verwarmen als koelen. Op hele warme dagen wordt de warmtepompinstallatie ondersteund met airconditioning. Voor de hemelwaterafvoer is gekozen voor het Pluvia systeem van Geberit, dat door middel van onderdruk een snelle afvoer van hemelwater waarborgt.    

Begin november heeft Hamer de installaties in de nieuwe bedrijfshal aan Companjen opgeleverd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details