Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaamheid komt van binnenuit
Transformatie van de Wattbaan in Nieuwegein, waarbij het oude sporthuis is omgebouwd naar appartementen.

Duurzaamheid komt van binnenuit

Creëer goede zakelijke kansen

Het duurzaamheidsbeleid bij Trespa International BV is gebaseerd op de wezenlijke motivatie om van ‘minder slecht’ voor het milieu te verschuiven naar ‘goed’. “Daarbij realiseren we tegelijkertijd nieuwe waarden”, zegt René van Boxtel, Country Manager voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland bij het bedrijf in Weert. Van Boxtel duidt dit heldere statement vanuit de volgende perspectieven:

Detailafwerking van Meteon® met biobased productlabel.

DO NO HARM

“We houden ons aan de veiligheids-, product- en duurzaamheidsregelgeving en -richtlijnen van de landen waar we actief zijn. We richten ons op het waarmaken van kansen die de milieu-impact van onze bedrijfsactiviteiten en
producten minimaliseren.”

DO GOOD

“We ondersteunen onze leveranciers en klanten bij het realiseren van hun duurzaamheidsuitdagingen. De milieueigenschappen van de producten van onze organisatie zijn te vinden in de EPD’s die openbaar zijn. Wij blijven uitkijken naar kansen en initiatieven om duurzaamheid op de langere termijn, buiten het directe bereik van onze bestaande bedrijfsvoering, te ondersteunen en te bevorderen.”

Het poortgebouw van de fabriek in Weert, bekleed met het strokensysteem Pura NFC. NFC staat voor Natural Fibre Core.

DO BETTER 

“Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in duurzaamheid voordelen zou moeten opleveren voor de positie van het bedrijf op lange termijn. Veel uitdagingen op het gebied van duurzaamheid bieden immers goede zakelijke kansen, waardoor het bedrijf verder kan groeien.”

BIOBASED PRODUCT LABEL

“Bio-based refereert naar de oorsprong van materialen. Deze moeten van hernieuwbare bronnen zijn (bijvoorbeeld, hout, natuurlijke vezels, suiker, …). Biobased materialen moeten binnen relatief korte periode weer aangegroeid zijn. Zo heeft Trespa® Meteon® dit productlabel van Biosourcé. Daarmee is deze uniek in combinatie met de lange referentie levensduur van minimaal 50 jaar!”

Van Boxtel tot slot: “De belangrijkste factor voor duurzaamheid is dus een lange levensduur van onze producten. Immers, hoe langer het product meegaat, des te langer is de periode waarover de milieu-impact in verband met de productie van grondstoffen en het productieproces kan worden uitgesmeerd. Omdat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, leiden producten die lang meegaan tot een geringer gebruik van grondstoffen, een lagere uitstoot van vervuilende stoffen en minder afval dan goederen met een korte levensduur. De uitzonderlijke kwaliteit van al onze producten is een gevolg van deze visie, omdat het per definitie zeer duurzame materialen zijn die
lang meegaan.”

Over Trespa

Trespa International BV is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en scientific surface solutions. Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers van over de hele wereld. De focus van het bedrijf ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften. Verder gelooft het bedrijf dat succes afhankelijk is van kwaliteit. Dit geldt zowel voor de productieprocessen als voor de ontwikkeling van hoogwaardige producten of toepassingen voor klanten. Alle producten worden vervaardigd op de hoofdvestiging in Weert. Het bedrijf heeft een wereldwijde verkooporganisatie aangevuld met een netwerk van lokale vertegenwoordigers en distributeurs, die de afstand tussen het moederbedrijf en de eindgebruikers in de lokale bouwbranches zo klein mogelijk houden. Innovatie is altijd de hoeksteen geweest en dit zal ook de fundering onder de toekomst van het bedrijf blijven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details