Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam en gezond wonen in Den Haag

Duurzaam en gezond wonen in Den Haag

Energieneutraal nieuwbouwproject Binck Plaats officieel van start

Op maandag 23 september is de bouw van nieuwbouwproject Binck Plaats in Den Haag officieel gestart. Projectontwikkelaar VORM vierde deze mijlpaal samen met medeontwikkelaars BPD en Local (samen Binck Zuid BV), de nieuwe bewoners en Wethouder B. A. Revis. Op het deelproject Binck Plaats – onderdeel van Binck Eiland – worden 46 energieneutrale herenhuizen gerealiseerd, met een EPC van 0. “De Binckhorst is vernoemd naar de verborgen parel van het gebied: Kasteel de Binckhorst. Dat is precies wat dit gebied wordt. Een parel in het Nederlandse woon- werk- en leef landschap. Een comfortabele woonplek, een levendige plek waar reuring gepaard gaat met rust’, vertelt Willem Romijn, Projectontwikkelaar bij VORM. Het project wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Wensen voor de toekomst
De officiële handeling was uiterst bijzonder. Met het ingraven van ansichtkaarten met wensen voor de wijk in een tijdscapsule, werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van Binck Plaats. VORM realiseert samen met BPD en Local 46 exclusieve energiezuinige herenhuizen en een parkeergarage met 247 parkeerplaatsen met een daktuin van meer dan 5.500 m2. De woningen zijn ontworpen door Klunder architecten.

de tijdscapsule met wensen werd ingegraven, om over 100 jaar weer uit de grond te halen. ‘De groeten uit 2019’.

 

Energieneutraal wonen voor de toekomst
Bij de transformatie van Binck Eiland wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het duurzame karakter van de woon-, werk- en leefomgeving. Zo wordt Binck Plaats een energiezuinige, gezonde en leefbare woonwijk die klaar is voor de toekomst. Duurzaamheid staat centraal tijdens de hele ontwikkeling van het eiland. Zo is de voormalige SDU-drukkerijloods gedemonteerd om elders opnieuw te worden opgebouwd en wordt de betonvloer van de drukkerijloods gebruikt bij de realisatie van de parkeergarage van Binck Plaats.

De woningen worden verwarmd en gekoeld door middel van warmte- koudeopslag en warmteterugwinning. Dat wordt gecombineerd met het gebruik van zonnepanelen op de daken, een extreem goede isolatie en gebalanceerde ventilatie van de woningen. Regenwater wordt opgevangen in een regenschutting, wat vervolgens wordt hergebruikt voor de besproeiing van de tuinen.

Een groen wooneiland
Binck Eiland wordt omringd door water en groen. Op steenworp afstand van het centrum van Den Haag en aan de rand van Rijswijk en Voorburg wordt dit nieuwe wooneiland gerealiseerd. Het openbare gebied van Binck Eiland wordt voorzien van veel groen en schaduwrijke bomen. Zo wordt de lucht gezonder en kan regenwater beter worden gereguleerd. Het Eiland wordt in 3 fasen gerealiseerd. Fase 1 is reeds opgeleverd, met de transformatie van het kantoorgebouw naar appartementengebouw ‘De Binck’. Binck Plaats wordt momenteel in fase 2 gerealiseerd. Fase 3 is in verkoop. Deze fase betreft 113 appartementen in nieuwbouwproject Binck Kade.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details