Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam en financieel voordelig: 400 PV-panelen op het dak

Duurzaam en financieel voordelig: 400 PV-panelen op het dak

DenG Solar is totaalleverancier van zonnestroomprojecten. Het bedrijf geeft advies, maakt businessplannen en legplannen, installeert alles en verzorgt het onderhoud. Het gaat om bedrijfs- en overheidsgebouwen met 250 tot 10.000 panelen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en veilige zonnepanelen, omvormers en montagematerialen. “We installeren alles volgens de laatste normen en eisen van de verzekeringsmaatschappijen. Er worden steeds hogere eisen gesteld en wij zijn daar precies van op de hoogte”, vertelt Theo Mostert, eigenaar van DenG Solar.

Mostert ziet dat steeds meer scholen duurzaamheid nastreven, waaronder ook het Leonardo College. Zijn bedrijf bestaat nu 8 jaar en in die tijd bouwde hij een klantenkring op van grote tot kleine opdrachtgevers. “Naast het duurzaamheidsaspect, vinden wij het belangrijk dat het voor de klant iets opbrengt. De terugverdientijd van PV-panelen is, afhankelijk van de energieprijs, 7,5 tot 8,5 jaar. Het subsidieproject loopt 15 jaar en de panelen gaan in ons klimaat zo’n 25 jaar mee.”

Wil een school of bedrijf extra opbrengst genereren, dan is het slim om voor BiFacial panelen op een wit bitumen dak te kiezen. Deze panelen produceren aan beide zijden en zijn met name effectief als er slechts een beperkte ruimte beschikbaar is op het dak. “Op deze manier kunnen we toch voldoende opbrengst genereren en kan nieuwbouw aan strenge duurzaamheidseisen voldoen”, aldus Mostert.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details