Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam bouwen met oog voor de omgeving. Samen tot mooie oplossingen komen
Impressie van het eindresultaat.

Duurzaam bouwen met oog voor de omgeving. Samen tot mooie oplossingen komen

Burgland Bouw bouwt in Venray voor GLP een distributiecentrum met een bruto vloeroppervlakte van circa 32.000 m2. Het magazijn is in twee delen op te delen en voorzien van loadingdocks, een laadkuil en verdiepingsvloeren voor opslag. Daarnaast komen er twee kantoren.

Het distributiecentrum.

Teus Verhoef, projectleider bij Burgland Bouw: “We zijn in november begonnen met de fundering. Inmiddels is het dak dicht en zijn de gevels gesloten. We werken momenteel aan de laatste gevelafwerking en binnen is het grootste deel van de betonnen vloeren gestort. In de kantoren zijn we volop in de afbouw, deze worden in juli opgeleverd.”

Grondwerk.

Burgland Bouw bouwde eerder in Oss een distributiecentrum voor Vos Logistics, waarbij GLP betrokken was. Beide partijen kenden elkaar dus al. Het project verloopt voorspoedig, vertelt Verhoef: “We lopen tot op de dag van vandaag exact volgens planning. Ook de contacten met de opdrachtgever en de architect verlopen soepel. We hebben wel wat meer ziekte-uitval gehad dan normaal, maar dit heeft nog niet geleid tot vertraging. We hebben alle materialen tijdig kunnen inkopen, dus ook dat leverde tot op heden geen problemen op.”

De vloerafwerking.

Duurzaam bouwen

Het project wordt gebouwd volgens BREEAM ‘Excellent’ en met een duurzame bouwmethode. De bouwplaats is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Dat houdt in dat alle mensen die aan het project werken, zich houden aan een gedragscode. Deze bestaat uit vijf pijlers: omgeving, veilig, vakmensen, milieu en verzorgd. Bewuste Bouwers werken op een omgevingsbewuste, veilige en duurzame manier. De organisatie bezoekt tijdens de bouw de bouwplaats voor toetsingsmomenten. Het gaat er vooral om dat er bewust wordt omgegaan met de omgeving. Verhoef: “Denk bijvoorbeeld aan stofbeheer. In droge periodes sproeien we twee keer per dag. Of aan het informeren van omwonenden. Zij krijgen elke twee maanden een nieuwsbrief. Daarnaast werken we met elektrisch materieel en monitoren we ons energieverbruik. De uiteindelijke score wordt bepaald aan de hand van al deze zaken.”

De staalconstructie.

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd met circulaire materialen. Zo is de staalconstructie demontabel. Deze kan na de levensduur van het pand dus worden hergebruikt. “Alle binnenwanden worden voorzien van circulaire isolatie en de plafondplaten bestaan uit gerecycled materiaal. GLP hecht veel waarde aan duurzaamheid.” Er wordt nog gekeken of er zonnepanelen op het pand komen. Dat kan nu nog niet vanwege de congestie op het regionale elektriciteitsnet, waardoor overtollige energie niet elders kan worden gebruikt. Er is wel goed nagedacht over bewust omgaan met energie. Zo is het pand voorzien van LED-verlichting die automatisch uitschakelt als er geen beweging wordt waargenomen in een gangpad.

De laaddocks.

Mooie oplossingen

Het pand is op te delen, zodat het verhuurd kan worden aan twee verschillende huurders. In het magazijn deelt een brandwand de ruimte in tweeën. Beide delen van de hal krijgen een kantoor, dat afzonderlijk verhuurd kan worden. “De brandwand moest er sowieso in, omdat de oppervlakte anders te groot is voor de brandbeveiligingsinstallatie. Het pand is daarnaast volledig voorzien van een sprinklerinstallatie.”

Verhoef is tevreden over het verloop van de bouw. “Dit is een mooi project voor ons. We werken met veel partijen samen die we al langer kennen, dan weet je goed wat je aan elkaar hebt. En er komen ook mooie oplossingen uit. Zo hebben we met de installateur en de sprinklerleverancier alle leidingen geprefabriceerd, zodat ze hier in hun geheel konden worden opgehangen. Dat leverde veel tijdwinst op.” 

Bouwinfo
  • Opdrachtgever GLP Architect Stripes Architects
  • Hoofdaannemer Burgland Bouw
  • Installateur Brandsen Installatietechniek
  • Brandbeveiliging quasecurity
  • Staalconstructie Circulair Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details