Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Dunne, lichte vloeren met draagkracht, geluidsisolatie en verwarming
Het LEWIS vloersysteem was de perfecte oplossing voor dit transformatieproject.

Dunne, lichte vloeren met draagkracht, geluidsisolatie en verwarming

Op de eerste en tweede verdieping van het Gouvernement moesten woningscheidende vloeren komen, uiteraard met de vereiste draagkracht, brandwerendheid en geluidsisolatie, maar ook met vloerverwarming. Tegelijkertijd moest de vloer dun en licht zijn, zodat de monumentale balkenlaag en de aantrekkelijke hoogte van de ruimtes behouden bleven.

De oplossing werd gevonden in de LEWIS Zwaluwstaartplaten van Reppel bv. De architect was al bekend met dit product en had de vloeren al ingetekend in het bestek. “Hierdoor waren we eind 2021 al betrokken bij de renovatie van het Gouvernement”, vertelt Reginald van Dooremalen, marketing- en salesmanager van Reppel bv. “We hebben dus vanaf het eerste moment meegedacht en advies gegeven.”

De vloerelementen werden op maat afgeleverd.

Reppel bezocht het project, beoordeelde de balkenlaag, maakte sterkteberekeningen, werkte de definitieve opbouw van de LEWIS-vloer uit en maakte de legplannen. Zij produceerde de LEWIS Zwaluwstaartplaten op maatlengtes en verwees voor de uitvoering naar een montagebedrijf dat een ruime ervaring heeft met de montage van de platen. De LEWIS Zwaluwstaartplaten met de vloerverwarmingsleidingen werden afgewerkt met een gietdekvloermortel. Ook tijdens de uitvoering bleef Reppel betrokken en controleerde zij of de vloer volgens de voorschriften werd gemonteerd.

“Het LEWIS vloersysteem was de perfecte oplossing voor dit transformatieproject”, vertelt Van Dooremalen. “Met behoud van de bestaande balklaag zijn woningscheidende vloeren gemaakt die ruimschoots voldoen aan alle Bouwbesluiteisen. De toekomstige bewoners van de appartementen wonen in een monumentaal gebouw met vloeren die qua comfort niet onderdoen voor een betonvloer in een nieuwbouwappartement.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details