Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Droogdok Royal van Lent | Veelheid aan technieken op de werf

foto-2-bri-groep

22 mei 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het multidisciplinaire karakter van de BRI Groep komt perfect tot uiting tijdens de bouw van het nieuwe droogdok van Royal Van Lent Shipyard. De vanuit vier vestigingen opererende technisch specialist levert in het westelijk havengebied van Amsterdam een ruime en vooral gevarieerde bijdrage aan het prestigieuze project.

De BRI Groep is betrokken bij de realisatie van zowel de werktuigbouwkundige, elektrotechnische, sanitaire als beveiligingsinstallaties. “Nadat we eerst het installatietechnisch ontwerp op een aantal punten hebben geoptimaliseerd, zijn we aansluitend met behulp van een 3D Revit-model de engineering gestart”, vertelt directeur/eigenaar Dennis Roomer. “Daar is uiteindelijk het uitvoeringsontwerp uitgerold.”

Divers
De in december 2017 door de BRI Groep aangevangen werkzaamheden zijn talrijk én divers. “Op werktuigbouwkundig vlak maken we alle verwarmings-, koel- en ventilatie-installaties, inclusief het gebouwbeheersysteem”, somt Roomer op. “Qua elektra realiseert de BRI Groep onder meer de middenspanningsinstallaties, bestaande uit drie onderstations met een totaal vermogen van 3 megawatt. Vanuit deze middenspanningsinstallatie wordt de installatie omgezet tot laagspanning. In het gebouw is tevens een complete kracht- en lichtinstallatie geplaatst. Daarnaast verzorgen we onder andere de hemelwaterafvoer, binnenriolering, brandbestrijding, waterinstallaties en het complete sanitair. Verder nemen we de realisatie van alle brandmeld- en inbraaksignaleringsvoorzieningen op de werf voor onze rekening, alsmede de aanleg van de complete data- en WiFi-installatie.”

Duurzaam waar mogelijk
De door Roomer en zijn mensen getoonde vakkennis gaat op de Amsterdamse projectlocatie gepaard met een scherp oog voor duurzaamheid. Zo wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting, zijn op het dak PV-panelen geplaatst en zorgt stadsverwarming voor een aangenaam werkklimaat binnen het droogdok. “Voor alle disciplines geldt dat we hebben gekozen voor duurzame oplossingen”, aldus Roomer, die het project bestempelt als veelzijdig, arbeidsintensief en behoorlijk complex. “Op de locatie zijn vele partijen in de weer. Dat gegeven vereist een nauwkeurige afstemming en een optimale onderlinge samenwerking. Gelukkig realiseren alle betrokkenen zich dat ten zeerste.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details