prefab beton
00:39
16-02-2017

‘Droge voeten in de stad’

Leverancier van prefab beton MultiBouwSystemen (MBS) biedt structurele en duurzame oplossingen op het gebied van waterberging, om wateroverlast tijdens extreme neerslag tegen te gaan. In waterbergingskelders van prefab beton onder bijvoorbeeld pleinen en parkeerplaatsen wordt regenwater opgevangen waarna het langzaam in de bodem terugvloeit of vertraagd wordt afgevoerd naar het gemeentelijke HWA-riool of oppervlaktewater. Ook kan het regenwater worden vastgehouden voor hergebruik.

MBS realiseert al ruim vijftien jaar betonkelders op maat, variërend van prefab woonhuiskelders onder nieuwbouw tot grote parkeergarages onder appartementencomplexen in de binnenstad. Door de jarenlange ervaring met ondergronds bouwen heeft het bedrijf uit Soest veel kennis van de Nederlandse bodem, funderingsmogelijkheden en waterhuishouding. MBS ondersteunt opdrachtgevers dan ook graag bij het gehele proces van het realiseren van een waterberging; van de advisering over een passende oplossing tot de engineering, productie en montage.

prefab beton

Kelders en keerwanden
Bij het realiseren van een waterberging kan gekozen worden voor een gesloten bufferkelder van MBS Kelderbouw. Op krappe binnenstedelijke locaties of bij zettingsgevoelige gebouwen biedt de MBS afzinkkelder® veel mogelijkheden. Met standaard keerwanden van MBS Beton kan een zeer voordelige drainerende waterberging gerealiseerd worden waarbij het overtollige regenwater terugvloeit in de bodem.

Tekst | MBS   Beeld | MBS

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

liftencobouw award