Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Drie decennia ervaring in voegloze vloeren

Drie decennia ervaring in voegloze vloeren

Met meer dan 30 jaar ervaring in voegloze/naadloze staalvezel gewapende vloeren kan Twintec zich met recht een specialist noemen op dit gebied. Op jaarbasis realiseert Twintec wereldwijd meer dan 4 miljoen m² aan ecologisch verantwoorde vloeren. De vloerenspecialist zet nadrukkelijk in op het verduurzamen van industrievloeren. Marieke Pitlo van Twintec Nederland bespreekt de verschillende mogelijkheden met ons, evenals de vooruitgang op ecologisch gebied. 

“Een op maat gemaakte, ecologisch en duurzaam verantwoorde vloer realiseren conform onze Design, Build en Guarantee filosofie, is in alle situaties het uitgangspunt”, begint Pitlo. “Onze eigen Research & Engineering afdeling stemt het vloerontwerp volledig af op de wensen van de klant, binnen de kaders en mogelijkheden van het betreffende gebouw. Waar nodig laten we het niet na om vernieuwende technieken en toepassingen uit te werken. Met goed opgeleide medewerkers, de nieuwste machinetechnologie, een ervaren project-bouwmanagement en logistieke vaardigheden zetten we vervolgens onze woorden om in daden. Tot slot zijn opdrachtgevers met Twintec jarenlang verzekerd van een kwalitatieve vloer. We bieden een hoog servicelevel, ook na het opleveren van de vloeren, met een 10-jarige verzekerde garantie.”

Twintec in ontwikkeling
In de basis onderscheidt Twintec een viertal vloertypen. Pitlo: “De Freeplan is een relatief standaard staalvezel gewapende, voegloze vloer. Met Twinplan bieden we een vergelijkbare staalvezel gewapende, voegloze vloer maar dan met een hoge vlakheidsnorm. In de Twintec Ultimate combineren we de eigenschappen van zowel traditionele wapening als staalvezels met als resultaat een 100% naadloze en vlakke vloer. De FreeplanXT tot slot is de ideale vloer voor buitentoepassingen. We zijn voortdurend bezig met het finetunen en doorontwikkelen van onze vloeren, ook op ecologisch vlak. In het licht daarvan is onze Research & Engineering afdeling op dit moment bezig met de ontwikkeling van de Twintec Eco, een industrievloer waarin de gebruikelijke staalvezels worden vervangen door een hergebruikt product, de Twincon vezel. Het betekent een revolutie in de verlaging van de CO2-footprint. De productie van de Twincon vezel verbruikt maar 5% van de energie ten opzichte van eenzelfde productie met traditionele staalvezel, zodat we op milieutechnisch vlak enorme stappen kunnen maken. Twintec Eco wordt momenteel uitvoerig getest en naar verwachting later dit jaar geïntroduceerd.”

Lichtreflectie
De Twintec Plus is in feite ook een ontwikkeling in het kader van het verlagen van de CO2-footprint en geschikt voor zowel bestaande als nieuwe vloeren. “Met deze behandeling kunnen we een oude vloer weer een nieuw uiterlijk geven. We slijpen een microscopisch laagje van de toplaag af en bewerken de toplaag met een milieuvriendelijke en stofbindende vloeistof. Deze vloeistof dringt diep door in de betonvloer en zal een actieve binding aangaan met de vrije kalkdeeltjes in de vloer. Het resultaat is een betere verdichting en een hardere toplaag, antislip conform DIN 51131, die tevens de water- en olieopname met 90% reduceert. Twintec Plus vereenvoudigt het onderhoud en reinigingsproces en is ook een duurzame oplossing omdat het procedé gebruik maakt van de reeds aanwezige componenten in de betonvloer. De vloer zal na dit proces helemaal stofvrij worden. Twintec Plus is beschikbaar in vijf glansgraden. Door de hoge lichtreflectiewaarden is minder verlichting nodig, zodat het energieverbruik daalt. Ook dat is weer gunstig voor de CO2-uitstoot.”

De beste vloer voor ieder gebouw en dan bij voorkeur op een zo ecologisch mogelijk manier realiseren, dat is waar Twintec voor staat. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details