Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DOOR, Maasdijk | Kantoor imponeert met vliesgevel en dekkappen

DOOR, Maasdijk | Kantoor imponeert met vliesgevel en dekkappen

Voor het nieuwe distributiecentrum en kantoor van coöperatie DOOR in Maasdijk leverde en monteerde Wijnveen Aluminiumbouw BV diverse aluminium gevelelementen. Familiebedrijf Wijnveen, dat al bijna 125 jaar bestaat, leverde onder meer een belangrijke bijdrage aan de imposante kantoorgevel.

“In opdracht van De Vries en Verburg Bouw voeren we dit werk uit”, zegt projectleider Pieter Bas Bovee van Wijnveen. “Wij behoren tot de vaste partners van deze aannemer. Omdat we allebei voor hoge kwaliteit en transparant samenwerken staan, hebben we een goede klik.” Half mei 2019 kreeg Wijnveen de opdracht gegund. In het najaar ging de productie van start.

Vliesgevels, dekkappen, kozijnen, deuren

Wijnveen produceerde circa 1.500 vierkante meter vliesgevels voor de hal en het kantoor, met dekkappen die 288 millimeter buiten de gevel steken. “De vliesgevels zijn deels brandwerend uitgevoerd en voorzien van zonwerende beglazing”, zegt Bovee. Wijnveen verzorgde ook de aluminium kozijnen en deuren, de brandwerende deuren en de automatische schuifdeuren. Ter plaatse van het productiegedeelte zijn de ramen van 4 millimeter dikke HACCP-folie voorzien. Bovee: “We werken voornamelijk met Schüco-profielen. Deze worden op één lengte op onze productielocatie aangeleverd en verwerken we tot projectspecifieke producten.”

Binnenbouw in volle gang

“Eind november monteerden we de eerste aluminium geveldelen op locatie”, vervolgt Bovee. “We brachten eerst de kozijnen en vliesgevels van de hal aan. Vervolgens monteerden we de grote vliesgevel van het kantoor en tot slot de deuren en kozijnen in het begane grondgebied. Op de valreep leverden en monteerden we ook nog een aantal binnenkozijnen.” De werkzaamheden aan het casco zijn nagenoeg gereed. Inmiddels heeft Wijnveen ook opdracht gekregen voor de binnenbouw. Die werkzaamheden zijn nog in volle gang en zullen voortduren tot de eindoplevering later dit jaar.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details