Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Divers pakket trappen en hekwerken

Divers pakket trappen en hekwerken

Het Boekelse bedrijf voorzag Gebouw 60 aan de binnen- én buitenzijde van verschillende in eigen huis ontworpen en geproduceerde elementen uit staal en glas.

De onderneming verzorgde voor het nieuwe onderkomen van Vanderlande alle balustraden (400 meter), trappen, hekwerklamellen voor de noodtrappenhuizen (300 meter) en dakbalustraden (100 meter). “Onze werkzaamheden zijn al aan het begin van de bouw gestart en parallel aan de bouwkundige voortgang van het pand uitgevoerd”, zegt directeur/eigenaar Cees van der Lee. “Zo moesten de klemprofielen van de glasbalustraden gelijktijdig met het aanbrengen van de vloeren gemonteerd worden.” Een ander voorbeeld zijn de zeven enorme in staal uitgevoerde trappen met een gewicht van elk 2.000 kilogram. Nadat deze in de werkplaats van Van der Lee prefab waren vervaardigd, werden ze, voorzien van een poedercoating, precies op tijd op de bouwplaats aangeleverd en als complete elementen ingehesen.

Naast de productie en montage nam Van der Lee ook de engineering van de geleverde trappen, glasbalustraden en hekwerken voor haar rekening. Met het architectonisch ontwerp als vertrekpunt deed het bedrijf de complete (detail)engineering. “Inclusief tekenwerk, rekenwerk en sterkteberekeningen”, vervolgt Van der Lee. “In het kader van die laatste discipline hebben we een deel van de aangebrachte glasbalustraden na montage onderworpen aan een zandzakslingerproef om de door ons vastgestelde sterkte te testen in de praktijk. Hieruit bleek dat het betreffende balustradedeel volledig voldoet aan de zware eis van 3kN/m en dus bestand is tegen de impact van grote mensenmassa’s.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details