Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Dit project zetten we graag op onze lijst met behaalde successen’
SDR Elektrotechniek is trots aan dit project te mogen meewerken.

‘Dit project zetten we graag op onze lijst met behaalde successen’

Complete E-installatie voor kantoor mediabedrijf

SDR Elektrotechniek voorziet Mediavaert, het nieuwe hout-hybride kantoor van DPG Media in Amsterdam, van de complete elektrotechnische installatie. Het gaat ander andere om de complete sterkstroominstallatie, safety & security (brandmeld-, toegangscontrole- en laad- en parkeerinstallatie) en data- en IT-netwerken. Daarnaast realiseert het bedrijf alle zwakstroom­installaties die een raakvlak hebben met het gebouwbeheersysteem.

Het bedrijf verzorgde de complete E-installatie van het pand.

SDR Elektrotechniek is geen onbekende in medialand. Het bedrijf werd dan ook al in een vroeg stadium gevraagd om mee te denken en te participeren in het prestigieuze project. Mediavaert is met een bruto vloeroppervlak van 44.000 m2 één van de grootste hout-hybride kantoorgebouwen van Europa en kreeg het label BREEAM ‘Excellent’. Directeur Projecten Hussein Fahimi is trots dat SDR Elektrotechniek hieraan mocht meewerken. “Dit is een project dat we graag op onze lijst met behaalde successen zetten. Het label BREEAM ‘Excellent’ is hier onder andere behaald door de keuze van materialen, de werkwijze en het just-in-time leveren om het aantal transportbewegingen en daarmee de milieubelasting te minimaliseren. Ook is de bouwplaats netjes op orde.”

De juiste kennis en ervaring

Kenmerkend aan het pand is de variatie in soorten ruimtes. Er zijn algemene ruimtes, zoals kantoorruimtes, er zit horeca in en er zijn studio’s en ruimtes waar opnames gemaakt en geëdit worden. Fahimi: “Een geweldig gebouw, waar wij met veel van onze expertises een bijdrage aan hebben mogen leveren. Wij waren eerder ook betrokken bij diverse projecten van het Media Park in Hilversum en komen hier nog steeds regelmatig over de vloer. We beschikken dus over de juiste kennis en ervaring. Al werken we ook veel aan nieuwbouw- en renovatieprojecten in de horeca, zorg en het bedrijfsleven.”

Mediavaert is een gigantisch project en er ging nogal wat voorbereiding aan vooraf. “Twee jaar geleden werd gestart met de planvoorbereiding, met onder meer engineers, modelleurs, werkvoorbereiders en inkopers. In de fases van het definitief ontwerp en het uitvoeringsgereed ontwerp werden nog veel andere specialisten betrokken om het plan tot uitvoering te brengen.”

Functionaliteit borgen

De installatie is complex en moet degelijk beheerd worden. Twee afdelingen binnen SDR houden zich bezig met deze beheertaken, service en onderhoud: E-installatie en safety & security. “Zo zorgen we ervoor dat de functionaliteit de komende jaren geborgd blijft. Wij zijn tevreden over het verloop van het project. Bij zo’n groot pand vinden dagelijks vele handelingen plaats. Zeker in de laatste fase is het erg bewerkelijk en soms ook stressvol. We hebben met een behoor­lijke groep mensen heel wat uren gedraaid om alles op tijd af te krijgen. Tot nu toe hebben we van het hele bouwteam alle medewerking en begrip gekregen om onze prestaties waar te kunnen maken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details