Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentrum met chique en moderne uitstraling 

Distributiecentrum met chique en moderne uitstraling 

Naar Italiaans ontwerp

In Enter bouwt Bouwcombinatie Wessels Rijssen-Systabo aan de Coulisse Campus van raamdecoratiefabrikant Coulisse. Het plan heeft een totale oppervlakte van zo’n 70.000 vierkante meter en wordt in fases gebouwd. “Het metselverband is niet bepaald standaard.”

Familiebedrijf Coulisse groeide de afgelopen dertig jaar uit tot een wereldwijde toeleverancier van raamdecoratie met vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Het ontwerp van de nieuwe campus is geïnspireerd door de campussen van Google en Apple. In een parkachtige omgeving komen verschillende gebouwen. De hallen krijgen een gevel van metselwerk in twee verschillende patronen. Het kantoor en de laadkuil worden voorzien van aluminiumcomposiet gevelbekleding. Fase 1 van het project bestaat uit de bouw van een dertien meter hoog distributiecentrum van 15.000 m2 met laaddocks en kantoorruimte. Naar verwachting wordt dit onderdeel komende zomer opgeleverd. 

Meerjarenplan

Wessels Rijssen heeft een jarenlange relatie met Coulisse en bouwde ook het bestaande kantoor en de bedrijfshal met kantoor voor het bedrijf. Projectleider Bart Perik: “De bouw van de Coulisse Campus is een meerjarenplan. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de volgende fases gerealiseerd worden.”

Naar verwachting wordt dit onderdeel komende zomer opgeleverd

De bouw van het distributiecentrum ging in mei 2023 van start. Inmiddels is de aannemer bezig met de afbouw van het kantoor en de grote luifel bij de laadkuil. Wessels Rijssen bundelde voor dit project haar krachten met zusterbedrijf Systabo Enschede, dat gespecialiseerd is in de bouw van logistieke centra.

Bijzonder metselverband

Wat het project bijzonder maakt, is dat de gevels worden opgetrokken uit metselwerk, wat niet vaak gebeurt bij een magazijn. “De eerste gevels worden nu zichtbaar. Het metselverband is niet bepaald standaard. Er zitten uitstekende kopjes in en rollagen met gedraaide stenen. Er gaat veel tijd in zitten om het zo te maken, maar het gebouw krijgt hierdoor wel een chique en moderne uitstraling. Ook de luifel met lamellen boven de laaddocks draagt hieraan bij. De opdrachtgever wil een monument bouwen en geen standaard distributiecentrum.” Het ontwerp van het project komt van het Italiaanse bureau Piuarch uit Milaan. Zij ontwierp eerder onder andere het hoofdkantoor van Gucci en Dolce & Gabana in Milaan.

Samenwerken met lokale partijen

Perik is erg tevreden over het verloop van het project. “De samenwerking met de opdrachtgever en de andere partijen op de bouwplaats verloopt uitstekend. Het is een mooi project en het werkt prettig met veel lokale partijen onder elkaar. Dus dat is allemaal erg positief.”

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Coulisse
  • Architect Piuarch
  • Hoofdaannemer Wessels Rijssen-Systabo

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details