Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Die Belgen, toch niet zo dom… 
Gipso-Plus: handige op maat gemaakte gipskartonelementen.

Die Belgen, toch niet zo dom… 

GEPREFABRICEERDE GIPSKARTONELEMENTEN VOOR EEN HIGH-END AFWERKING

Een perfecte afwerking van raamkozijnen en deuren is een klus voor experts. In Nederland slaan plaatsers en afwerkers hiervoor de handen ineen. Zij kiezen veelal voor een combinatie van gipskarton en losse (afbouw)profielen. Steken we de landsgrens over, dan merken we meteen een groot verschil. Al jaren kiezen Belgische vaklui voor de dagkantelementen van Jansen Prefab; handige geprefabriceerde gipskartonelementen waarmee ze zowel een snel als kwalitatief eindresultaat realiseren. “Recent introduceerden we onze dagkantelementen bij enkele Nederlandse verdelers”, vertelt Gunther Vliegen, Sales Manager bij Jansen Prefab. “Best wel spannend, want onze kant-en-klare hulpstukken waren nog totaal onbekend bij hen. Maar onze oplossing raakte de juiste snaar. Ook bij meer en meer vakmannen trouwens, want we zien een indrukwekkende stijging in Nederland.”

Snelle plaatsing van de DK-1 dagkantelementen.

Wat zijn geprefabriceerde dagkantelementen?

Een dagkantelement van Jansen Prefab bestaat uit een op breedte gezaagde gipskartonplaat waarbij in één of twee lengtezijdes een (afbouw)profiel werd ingewerkt. De open voeg tussen het profiel en het gipskarton wordt fabrieksmatig opgevuld met een elastisch blijvend voegmiddel. “Wij spreken van de DK-1 (met één ingewerkt profiel) voor de afwerking van dagkanten aan raamkozijnen en (buiten)deuren en de DK-2 (met twee ingewerkte profielen) voor de afwerking van deuropeningen, balustrades en kopse kanten van muren.”

Welk product je ook kiest, Jansen Prefab garandeert je altijd verschillende voordelen zoals een perfecte afwerking, minder kans op krimpscheuren, geen beschadiging van raamkozijnen, geen geknoei met extra plamuurwerk in de dagkant zelf, en last but not least een snelle en eenvoudige installatie. Uit diverse tests komt een gemiddelde tijdsbesparing naar voren van maar liefst 60%. “Kostbare uren en minuten die je perfect kunt inzetten binnen een ander project”, vult Vliegen aan.

Strakke afwerking van de raamkozijnen.

Een natje of een droogje?

“Elke vakman werkt op zijn manier. Daarom bieden we onze gipskartonelementen aan voor zowel de natbouw als de droogbouw. Het grootste verschil zit in het (afbouw)profiel dat we verwerken in elk element. Bij natbouw kiezen we voor een pleisterprofiel, terwijl we bij de droogbouw een corner bead profiel inwerken waarbij je een perfecte aansluiting op gipskarton maakt.”

Het hoekje om…

Jansen Prefab heeft niet alleen oplossingen voor de afwerking van dagkanten, ook specifieke hoekelementen behoren tot het gamma. “We frezen hierbij elke gipskartonplaat in tot tegen de buitenste kartonlaag. De klant kan hierbij kiezen voor een uitvoering met of zonder voorverlijming. Ook onze stootvaste hoek van 90° is een topper in België. En wie dan nog andere plannen heeft, kan perfect gaan voor onze op maat gemaakte elementen (Gipso-Plus). Trouwens al onze producten zijn niet alleen verkrijgbaar in standaard gipskarton, maar ook in varianten met een verhoogde brandwerendheid, vochtwerendheid, schimmelwerendheid, geluidswerendheid en stootvastheid.” 

Reacties op het terrein

Timmerman Dejan Vanhassel werkt al meer dan vier jaar met de dagkantelementen van Jansen Prefab. Vanhassel: “Ik ben heel enthousiast over deze kant-en-klare hulpstukken voor op de werf. Het werkt makkelijk en snel. Ik moet de dagkantelementen enkel haaks en waterpas op het kozijn zetten en klaar! Omdat ze uit één stuk zijn, werk je netter en is het resultaat een heel stuk strakker. Ook voor mijn collega-stukadoor zijn deze producten een verademing. Hij moet niets meer uitvullen in de dagkant zelf, hoeft geen stuchoeken meer te plaatsen, etc. Ik raad deze dagkantelementen zeker aan. Wat mij betreft gaan ze een gouden toekomst tegemoet in Nederland.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details