Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Deze nabehandelingsproducten voor beton zijn niet schadelijk voor mens en milieu’
Na 24 uur kan een vloer weer betreden worden en zorgt de nabehandeling voor een optimale hydratatie van het beton. De gebruikers krijgen daardoor een kwalitatief hoogwaardige betonvloer.

‘Deze nabehandelingsproducten voor beton zijn niet schadelijk voor mens en milieu’

De meest voorkomende producten voor betonafwerking zijn slecht voor het milieu en maken gebruik van fossiele grondstoffen of bevatten oplosmiddelen. New Generation Construction Materials (NGCM) ontwikkelde een reeks nabehandelingsproducten op basis van natuurlijke, hernieuwbare materie. Delft Green®, een uitvinding van de TU Delft, is een volledig milieuvriendelijk product, onschadelijk voor mens en natuur, dat intussen als basis dient voor verschillende betonverbeteringsproducten van de firma uit Nieuwkuijk: Curing Compound, Secure & Improve, Protector en InterMezzo.

NGCM levert producten die zorgen voor een beschermende laag gedurende de hydratatieperiode van het beton. Delft Green® Curing Compound en Delft Green® Secure & Improve worden direct na het vlinderen aangebracht en vormen een tijdelijk vel op het beton. Na 24 uur kan een vloer weer betreden worden en zorgt de nabehandeling voor een optimale hydratatie van het beton. De gebruikers krijgen daardoor een kwalitatief hoogwaardige betonvloer. De kwaliteit van een betonconstructie is een samenspel van het gebruikte beton, de verwerking en de nabehandeling. Eén euro besparen op de eerste twee onderdelen geeft 5 maal de kosten van het oorspronkelijke product en bij bezuinigen op nabehandeling worden de kosten een factor 25 hoger.

“De meeste producten voor betonafwerking zijn slecht voor het milieu, maar wij wilden een product ontwikkelen dat helemaal niet schadelijk is voor mens en natuur. In onze zoektocht naar gepaste grondstoffen kwamen we in contact met de TU Delft, die met Delft Green® een product had uitgevonden dat gemaakt is van pure, natuurlijke bestanddelen”, licht Gerda van Loon van NGCM toe. “Zo kunnen we nu een reeks milieuvriendelijke producten aanbieden, die samengesteld zijn uit ingrediënten als klei, alginaat (zeewierextract) en water. Met onze producten Curing Compound, Secure & Improve, Protector en InterMezzo kunnen bouwvakkers betonvloeren nabehandelen zonder beschermende kledij en gelaatsbescherming.”

De mobiele oplossing met een elektrisch pompsysteem van NGCM maakt het leven van de gebruiker gemakkelijker en zorgt dat er op elke m² evenveel product aangebracht wordt.

Delft Green® Curing Compound en InterMezzo 

Met Delft Green® Curing Compound biedt NGCM een 100% biologische compatibele Curing, die ingezet wordt om cementgebonden producten, betonoppervlakken en betonreparaties optimaal en gecontroleerd te laten hydrateren. Het zorgt ervoor dat beton niet stuift en zichtbaar minder craquelé of scheuren vertoont. Het vormt een vel en wordt eerst dof en geel/bruin tot het na een korte tijd van het beton loslaat en er een prachtig betonvlak ontstaat. “In de fase tussen het storten en het afwerken is het beton onbeschermd, wat tot schade kan leiden, bijvoorbeeld bij warm weer of tocht”, vult Van Loon aan. “Met Delft Green® InterMezzo bieden we een product dat het vochtverlies in die periode voorkomt. Zo verminder je de ontstaansmogelijkheden van zogenaamde plastische krimpscheuren en kan er ongeacht het weer toch gestort worden. Zo hebben we een toepassing waarbij de aannemer met InterMezzo behandeld beton bij een temperatuur van 33°C en een windsnelheid van 4 Beaufort stortte en nadien met Curing Compound afwerkte. Het resultaat was vlekkeloos, want het beton vertoonde amper scheuren.”

NGCM ontwikkelt en levert een reeks producten voor de betonafwerking op basis van natuurlijke, hernieuwbare materie, die niet schadelijk zijn voor mens en natuur.

Eigen spuitsysteem

NGCM levert haar producten in jerrycans op de bouwplaats en houdt het gebruik bij, zodat alles conform de regelgeving kan gebeuren. Bovendien worden de jerrycans afgehaald en opnieuw gebruikt, waardoor de CO2 footprint kleiner wordt. “Voor het aanbrengen van vergelijkbare producten maakt men nog vaak gebruik van de gekende rugnevelspuit. Bij grotere oppervlakken kan dat voor problemen zorgen. Naarmate men langer met die spuit inclusief vloeistof van 25 à 30 kg rondloopt, treedt ook de vermoeidheid sterker op en wordt het steeds moeilijker om het product gelijkmatig te verstuiven”, sluit Van Loon af. “We hebben daarom een mobiele oplossing met een elektrisch pompsysteem ontwikkeld. De gebruiker loopt zo het hele oppervlak af en het systeem zorgt dat er op elke m² evenveel product aangebracht wordt. Aangezien het spuitsysteem zich dicht bij grond bevindt, gaat er ook minder product verloren. Zo komt het product terecht waar het benodigd is en gaat het niet op in de omgeving.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details