Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Delft Hoog:  Optelsom van 208 subbrandcompartimenten
Delft Hoog is een echte blikvanger, qua vormgeving, uitvoering, omvang én hoogte.

Delft Hoog: Optelsom van 208 subbrandcompartimenten

Voorkomen is beter dan genezen. Díe insteek heeft in de volle breedte betrekking op de werkzaamheden die Saber Brandveiligheid uitvoerde tijdens de transformatie van Delft Hoog. Het bedrijf dichtte binnen het appartementencomplex zo’n 3.600 doorvoeringen af. Een activiteit die stevig bijdraagt aan het brandveilig maken van het gebouw.

Tekst | Chris Elbers  Beeld | Klunder Architecten

Saber Brandveiligheid uit Duiven biedt een uitgebreide sortering producten om staalconstructies en doorvoeringen in bijvoorbeeld kantoorpanden, bedrijfshallen, appartementencomplexen et cetera tegen brand te beschermen. Het gaat om maatgerichte oplossingen die voldoen aan het Bouwbesluit en vakkundig worden geïnstalleerd, inclusief certificering, logboek en prestatieverklaring. Zo ook in het geval van Delft Hoog. “Met het afdichten van de doorvoeringen van de kabelgoten, elektriciteitskabels en een groot aantal lucht- en afvoerkanalen zijn alle 208 woningen een subbrandcompartiment geworden”, zegt oprichter/eigenaar Edgar van Leeuwen. “De doorvoeringen hebben dezelfde brandwerendheid als de wanden zelf. Concreet betekent dit dat bij een woningbrand een vertraging van 30 en 60 minuten optreedt voordat het vuur overslaat naar een volgend compartiment.”

Pasklaar

De bonte batterij installaties in het complex vroeg om een gevarieerd pakket brandwerende voorzieningen. “Het feit dat het hier een herbestemmingsproject betrof, maakte het project nóg omvattender”, aldus Van Leeuwen. “Waar bij nieuwbouw het leidingwerk doorgaans in de vloer wordt aangebracht, liep in dit geval zowat alles door de muren en vloeren heen. Het was dan ook een must en uitdaging om voor elke installatie een pasklare brandwerende oplossing te bedenken. Zo hebben we de PVC-leidingen voorzien van een bij hitte opschuimende en isolerende kit op basis van grafiet, die bij brand het leidingwerk als het ware dichtknijpt. Daardoor wordt het vuur tegengehouden en blijft materiële schade, of erger, uit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details