Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De utiliteitsmarkt vraagt om professionele kranen, sanitair en toegankelijkheidsaccessoires

De utiliteitsmarkt vraagt om professionele kranen, sanitair en toegankelijkheidsaccessoires

Kranen die in openbare gebouwen gebruikt worden, horen van een ander kaliber te zijn dan de huis-tuin-en-keukenkranen die we kennen. Maar al te vaak worden niet de juiste kranen toegepast in de utiliteitsmarkt, met als gevolg snel optredende defecten, lekkages die kostbare schade en waterverspilling met zich meebrengen en onhygiënische situaties.

Wie gaat voor zekerheid kiest daarom voor de producten van het Franse merk DELABIE. Als geen ander snapt het merk welke eisen er gesteld worden en welke verwachtingen er zijn als het gaat om professionele, sanitaire voorzieningen.

De beste prestaties gekoppeld aan het delen van kennis
Het in 1928 door Georges Delabie opgerichte bedrijf mag zich inmiddels Europees marktleider noemen, met maar liefst drie productievestigingen in Europa van waaruit naar 90 landen geëxporteerd wordt. Met over de 400 werknemers, waarvan er 10 als technisch commercieel adviseur in de Benelux opereren, levert men niet alleen slim ontworpen en hoogwaardige producten, maar ook de kennis om tot een optimale hygiëne te komen.

Voor Frank Desmet, Sales Director bij DELABIE Benelux, is het creëren van bewustwording rondom de gedragscode en vereisten in publieke gebouwen een morele plicht. “Als onafhankelijk familiebedrijf heeft DELABIE tijd om te investeren in de markt en de producten. Wij gebruiken die tijd om mensen te onderwijzen in de gevolgen van slecht gekozen sanitaire voorzieningen en wijzen hen de weg naar hoe het wel moet”, vertelt hij. “Nieuwe medewerkers ondergaan een lange en intensieve opleiding, zodat zij als specialisten hun werk kunnen doen. Het zijn onze ambassadeurs en onderwijzers in het veld.”

Waterbesparing draagt bij aan duurzaamheid
Het besparen van water en energie in utiliteitsgebouwen draagt bij aan het behalen van voldoende BREEAM-punten. DELABIE helpt daarbij met oplossingen die tot wel 90% water kunnen besparen. “Dat zit hem in de eerste plaats in slimme spoeltechniek. Daarbij komt het feit dat de goede kwaliteit en juiste koppeling van onze producten lekkage voorkomen. Een lekkende kraan kost op jaarbasis een vermogen”, aldus Desmet.

Intelligente spoeloplossingen
Met de intelligente spoeloplossingen van DELABIE wordt stilstaand water voorkomen en wordt er een optimale hygiëne bereikt, met zo min mogelijk watergebruik. Deze eigenschappen zijn niet vanzelfsprekend, maar komen voort uit jarenlange Research & Development, verricht door de engineers bij DELABIE. “Ook aan de veiligheid is gedacht”, vervolgt Desmet. “Onze thermostatische mengkranen zijn geïntegreerd en niet door de eindgebruiker te ontregelen. Dat is met name van belang in de zorgsector, waar mensen vaak niet mobiel genoeg zijn om bij calamiteiten op tijd weg te komen.”

DELABIE

Vasthouden aan kwaliteit
“Dat mag je letterlijk zien”, zegt Desmet met een glimlach. “Onze toegankelijkheidsaccessoires zoals handgrepen en beugels bieden grip onder alle omstandigheden. Dankzij de bacteriostatische werking van het toegepaste RVS 304 en de UltraPolish afwerking wordt ook nog eens een maximale hygiëne bereikt. Veiligheid en ergonomie gaan bij DELABIE hand-in-hand.”

Vijf assortimenten voor iedere professional bereikbaar
DELABIE levert vijf assortimenten naar 90 landen. De categorieën zijn kranen voor de utiliteitsmarkt, kranen voor de zorgsector, toegankelijkheids- en hygiëneaccessoires, sanitaire toestellen in RVS en kranen voor andere specifieke toepassingen. Met 8 filialen in de Benelux, Duitsland, de UK, Portugal, Polen, Spanje, Dubai en Hong Kong is DELABIE altijd dichtbij. Tot slot zegt Desmet: “Ons Beneluxteam heeft 18 medewerkers, waarvan er 6 voltijds op kantoor paraat zijn. Nederland is qua buitendienst opgedeeld in 5 regio’s met ieder een eigen technisch commercieel adviseur. Ze zijn allen getraind in Frankrijk en hebben het juiste DELABIE-DNA in zich.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details