Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De uitdagingen van morgen vandaag al aanpakken

De uitdagingen van morgen vandaag al aanpakken

De bewoners van morgen ligt wakker van andere zaken dan de bewoners van gisteren en vandaag. De regelgevingen op onder meer energieprestaties worden steeds strenger en de bouwheer wordt ook veeleisender. Architecten, promotoren, projectontwikkelaars en opdrachtgevers moeten vandaag al rekening houden met de uitdagingen van morgen. Renson probeert hen daarbij te helpen met innovatieve oplossingen voor ventilatie, zonwering in combinatie met nightcooling en gebouwautomatisatie.

Vraaggestuurd ventileren

De kwaliteit van de binnenlucht is cruciaal voor een gezonde leef- en werkomgeving. Ventileren op een continue basis is een must om een gezond binnenklimaat te realiseren. “Onze raamverluchtingen, zoals de nieuwe Invisivent Comfort met zelfregelende terugslagklep en akoestische isolatie zorgen voor de continue, gecontroleerde toevoer van verse buitenlucht in de woning, zonder last van tocht en buitenlawaai”, zegt Paul Renson, CEO van de specialist in ventilatie, zonwering en outdoor living. “Dit Invisivent ventilatierooster is bovendien zo ontworpen, dat het onzichtbaar in de gevel weggewerkt kan worden en ook als één luchtdicht geheel op het raam kan worden geplaatst.”

Slimme totaaloplossing met buitenzonwering en nightcooling

Ook een aangename binnentemperatuur is belangrijk voor het comfort van mens, plant en dier. Dankzij de combinatie van buitenzonwering en intensieve nachtventilatie (nightcooling) ontwikkelde Renson een slimme totaaloplossing voor passief en duurzaam koelen, die de binnentemperatuur tot 10° kan doen dalen. “Onze dynamische en windbestendige Fixscreen doekzonwering is de meest efficiënte oplossing om te voorkomen dat het binnen snel opwarmt, want buitenzonwering houdt de zonnestralen tegen nog voor die de kans krijgen om het glas te bereiken”, stelt Renson. “Bij intensieve nachtventilatie zorgen grotere stromen frisse buitenlucht ’s nachts voor de nodige afkoeling van het interieur. Daarvoor integreren we grote raamroosters met muggengaas en inbraakbestendige lamellen.”

Gebouwautomatisatie als basis van ‘Smart Living’

Er is een duidelijke trend naar intelligente woningen en gebouwen. Alhoewel het tot op vandaag niet tot de corebusiness van het bedrijf behoort, wil de innovator toch ook op die vraag vanuit de markt inspelen. Dankzij de overname van OpenMotics, specialist in gebouwautomatisatie, beschikt Renson over een eigen concrete cloudoplossing voor de realisatie van intelligente gebouwen. Dit cloudplatform – een soort App store van gebouwen – bundelt alles voor ‘intelligent wonen’, waarbij een gebouw op termijn leert van het gedrag van de bewoners en de diensten en technieken zoals ventilatie, zonwering, verwarming, verlichting, koeling, … daarop afstemt.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details