Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Productinformatie

De uitdagingen van morgen vandaag al aanpakken

De bewoners van morgen ligt wakker van andere zaken dan de bewoners van gisteren en vandaag. De regelgevingen op onder...

renson_2__invisiventair-comfort_insert-kopieren

10 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De bewoners van morgen ligt wakker van andere zaken dan de bewoners van gisteren en vandaag. De regelgevingen op onder meer energieprestaties worden steeds strenger en de bouwheer wordt ook veeleisender. Architecten, promotoren, projectontwikkelaars en opdrachtgevers moeten vandaag al rekening houden met de uitdagingen van morgen. Renson probeert hen daarbij te helpen met innovatieve oplossingen voor ventilatie, zonwering in combinatie met nightcooling en gebouwautomatisatie.

Vraaggestuurd ventileren

De kwaliteit van de binnenlucht is cruciaal voor een gezonde leef- en werkomgeving. Ventileren op een continue basis is een must om een gezond binnenklimaat te realiseren. “Onze raamverluchtingen, zoals de nieuwe Invisivent Comfort met zelfregelende terugslagklep en akoestische isolatie zorgen voor de continue, gecontroleerde toevoer van verse buitenlucht in de woning, zonder last van tocht en buitenlawaai”, zegt Paul Renson, CEO van de specialist in ventilatie, zonwering en outdoor living. “Dit Invisivent ventilatierooster is bovendien zo ontworpen, dat het onzichtbaar in de gevel weggewerkt kan worden en ook als één luchtdicht geheel op het raam kan worden geplaatst.”

Slimme totaaloplossing met buitenzonwering en nightcooling

Ook een aangename binnentemperatuur is belangrijk voor het comfort van mens, plant en dier. Dankzij de combinatie van buitenzonwering en intensieve nachtventilatie (nightcooling) ontwikkelde Renson een slimme totaaloplossing voor passief en duurzaam koelen, die de binnentemperatuur tot 10° kan doen dalen. “Onze dynamische en windbestendige Fixscreen doekzonwering is de meest efficiënte oplossing om te voorkomen dat het binnen snel opwarmt, want buitenzonwering houdt de zonnestralen tegen nog voor die de kans krijgen om het glas te bereiken”, stelt Renson. “Bij intensieve nachtventilatie zorgen grotere stromen frisse buitenlucht ’s nachts voor de nodige afkoeling van het interieur. Daarvoor integreren we grote raamroosters met muggengaas en inbraakbestendige lamellen.”

Gebouwautomatisatie als basis van ‘Smart Living’

Er is een duidelijke trend naar intelligente woningen en gebouwen. Alhoewel het tot op vandaag niet tot de corebusiness van het bedrijf behoort, wil de innovator toch ook op die vraag vanuit de markt inspelen. Dankzij de overname van OpenMotics, specialist in gebouwautomatisatie, beschikt Renson over een eigen concrete cloudoplossing voor de realisatie van intelligente gebouwen. Dit cloudplatform – een soort App store van gebouwen – bundelt alles voor ‘intelligent wonen’, waarbij een gebouw op termijn leert van het gedrag van de bewoners en de diensten en technieken zoals ventilatie, zonwering, verwarming, verlichting, koeling, … daarop afstemt.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%