Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Om een spectaculair uitzicht over de stad te borgen, realiseert Rollecate een volledig transparante elementengevel op de bovenste verdiepingen.

‘De top van De Zalmhaven is bereikt!’

Tijdens de montage van de gevelelementen van Neerlands hoogste woontoren wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde hijsloods, die tijdens de bouwvakvakantie zijn hoogste punt heeft bereikt: de kroon met penthouses, restaurant en technische ruimte. Om een spectaculair uitzicht over de stad te borgen, realiseert Rollecate op deze verdiepingen een volledig transparante elementengevel. De aluminium elementen met glasvulling worden per 8 á 10 stuks op T-bokken naar boven gehesen. Een cabriostand, waarbij een deel van het dak van de hijsloods wordt geopend, maakt montage op de terugliggende verdiepingen mogelijk.

In opdracht van aannemer BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten leverde en monteerde Rollecate tevens de aluminium gevelkozijnen en balkonpuien van de 215 meter hoge Zalmhaventoren. Met het zakken van de hijsloods vanaf medio september worden bovendien de hoekbeplatingen aangebracht, in een tempo van twee verdiepingen per dag. Aanvullend worden de vliesgevels van het kantoorgebouw gemonteerd, vertellen verkoopleider Erik Beekman en projectleider Jack Kooijman. Eind dit jaar moet de complete gebouwgevel gereed zijn. “Door alle producten prefab samen te bouwen in een geconditioneerde omgeving, kunnen we een constante hoge kwaliteit garanderen. Een absolute vereiste bij projecten van deze omvang én hoogte. Om een voortgang van maar liefst één verdieping per week te borgen, zijn een strakke planning, controle en logistiek bovendien essentieel. Alle werkzaamheden moeten just-in-time worden uitgevoerd om het bouwtreintje op gang te houden. Tot op heden zijn we hier uitstekend in geslaagd. We zien de laatste loodjes vol vertrouwen tegemoet.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details