Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Productinformatie

De toegevoegde waarde van eenvoud en zekerheid

Hoogconjunctuur in de bouw betekent: hoge werkdruk voor montagepartijen en leveranciers. “Groei is goed, maar je moet het met elkaar wel klaren”, zegt general sales manager Harry van der Veen van Cladding Point hierover. De totaalleverancier van sandwichpanelen ontzorgt. “Op het gebied van duurzaamheid en veiligheid leveren wij alle rapportages en certificaten. Onze producten voldoen […]

istock-611786146-trusted-partner

9 april 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Hoogconjunctuur in de bouw betekent: hoge werkdruk voor montagepartijen en leveranciers. “Groei is goed, maar je moet het met elkaar wel klaren”, zegt general sales manager Harry van der Veen van Cladding Point hierover. De totaalleverancier van sandwichpanelen ontzorgt. “Op het gebied van duurzaamheid en veiligheid leveren wij alle rapportages en certificaten. Onze producten voldoen bovendien altijd aan de laatste EU-wetgeving.”

“De Oostenrijkse producent Brucha is daarin een belangrijke factor”, zegt Van der Veen, “want Duits georiënteerde landen lopen altijd voorop op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en certificering. Maar waarin wij ons als bouwpartner echt onderscheiden, is de begeleiding van de markt. Die is in Nederland zozeer prijsgestuurd, dat soms met minimale eisen wordt gewerkt en daar willen wij niet aan meedoen. Wij ontzorgen de klant volledig in het brandwerendheidstraject en zelfs in het vergunningentraject denken wij actief mee. Overal wordt nu geëist door verzekeraars dat panden aan bepaalde eisen voldoen, en dat is vaak voor een investering van slechts enkele euro’s extra per vierkante meter mogelijk. Wij zijn daar open over, tonen het aan en het is simpelweg ook gewoon nodig. Door slim en innovatief invulling te geven aan de eisen, heeft iedereen daar baat bij en zijn er geen zorgen voor morgen.” De begeleiding in de engineering legt een ander belangrijk punt bloot: de wens van constructeurs om steeds grotere overspanningen te maken met sandwichpanelen. “Wij zijn altijd transparant over de mogelijkheden en kunnen die officieel voor de klant doorrekenen. Daarnaast leveren we als enige in Nederland blind bevestigde sandwichpanelen met een unieke statische overspanning die onze ‘concullega’s’ alleen met zichtbaar geschroefde sandwichpanelen kunnen bereiken. Wij zijn open en eerlijk, we hebben niks te verbergen omdat steeds vaker garanties worden gevraagd van onderaannemers en producenten. In panelenland, een prijsbewuste markt zoals gezegd, is eenoog niet langer koning.” 

Sandwichpanelen

Belang van goede samenwerking
Voldoet je product aan de EU-normen, of kies je liever een andere weg? Van der Veen: “Dat wordt straks een belangrijk issue. Wat gaat de Brexit bijvoorbeeld betekenen voor Britse certificaten als BREEAM? Denk dus aan duurzaamheid, met zijn vele certificaten en classificaties, en natuurlijk ook brandwerendheid. Wij hebben alle producten op basis van duurzaamheid en brandwerendheid opnieuw laten testen volgens de nieuwste EN-normen. Hierdoor zijn we ook klaar bij eventuele Europese maatregelen.” Cladding Point staat sowieso volledig achter de invoering van Europese normen. “Hoe hoger de eisen, hoe beter dat is voor een servicegerichte partij die de klant met eerlijke informatie tegemoet treedt. Wij laten de klant niet zelf worstelen met deze problematiek. Heeft die een vraag, dan zoeken wij het voor hem of haar uit, op basis van feiten, rapportages en overtuigingskracht. Die relatie is als het goed is wederkerig, al zal er altijd een partij zijn die goedkoper is, of dat probeert te zijn. Wij geloven in onze aanpak – eenvoud en zekerheid, en onze vaste relaties doen dat ook. Met elkaar proberen wij de hoogconjunctuur zo goed mogelijk door te komen; goede samenwerking is in ieders belang.”

Tekst | Jan-Kees Verschuure  Beeld | Cladding Point

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details