Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De Stadhouders, Den Haag | ‘Altijd in verbinding’

De Stadhouders, Den Haag | ‘Altijd in verbinding’

Op één van de meest gewilde woon- en werklocaties in Den Haag levert hoofdaannemer Waal op korte termijn twee van de drie gebouwen van het luxe appartementenplan De Stadhouders op. Het plan omvat drie gebouwen vernoemd naar de stadhouders Frederik Hendrik, Maurits en Casimir. Intal haakte al in een vroeg stadium aan en heeft volgens de unieke Intal Methode en samen met Waal de aluminium geveloplossingen ontwikkeld en geleverd.

“De Stadhouders is een project dat ons op het lijf is geschreven”, begint Johan Andringa. “We werden al in een heel vroeg stadium door Waal gevraagd om mee te denken over een volwaardige en goede geveloplossing. Een rol zoals we die graag vervullen en waarin we onze expertise en flexibiliteit als systeemhuis optimaal kunnen laten gelden. We kunnen namelijk snel naar nieuwe oplossingen en ontwikkelingen grijpen, mocht dat nodig zijn. Dat hebben we bij De Stadhouders bij uitstek laten zien.” Als vaste partner van Waal heeft Intal voorzien in de levering en montage van bijna 7.500 m² aluminium Intaltherm kozijnen en vliesgevels.

Projectmatige geveloplossing

“Naast de IT77 kozijnen en IT55 vliesgevels is een speciaal voor dit project ontworpen uitvoering van Franse balkons toegepast”, legt Andringa uit. “Aanvankelijk had de architect het idee om voor de kozijnen langs grote stalen kokers aan te brengen om de verticale geleding in het gevelbeeld te benadrukken. Dat bleek echter onnodig duur en moeilijk te bevestigen. Wij hebben een alternatief bedacht in aluminium zonder afbreuk te doen aan de beoogde esthetische uitgangspunten. Het kozijn bestaat uit twee draaiende delen met een middenstijl. Op die middenstijl is een verzwaring aangebracht in de vorm van een aluminium vliesgevelprofiel dat op zijn beurt weer is geïntegreerd in het Franse balkonsysteem. Zo’n oplossing bestond nog niet. Het hoog repeterende karakter rechtvaardigt een projectmatige engineeringsoplossing. Door slim te engineeren, volledig in 3D/BIM, en dankzij een optimale afstemming en samenwerking met Waal, ook tijdens de uitvoering, hebben we het beoogde beeld van de verticale belijning in de kozijnen en gevel goed kunnen weergeven.”

Den Haag, 25 maart 2020: Stadhouders. © Sebastiaan Rozendaal

Tijdens de realisatie van De Stadhouders heeft Intal op alle fronten nauw contact gehad met Waal, zowel formeel als van tijd tot tijd informeel.

 

Feel connected

Klanten staan altijd centraal. Intal hecht daarom veel waarde aan een optimale samenwerking met zijn klanten. Als ontwikkelaar en producent van aluminium raam- en deursystemen voor alle sectoren in de bouw, staat Intal constant in verbinding. “In verbinding met onze klanten, de markt, onze producten en onze eigen medewerkers”, legt Shanna van Riel van het Intal procesdeel Zakelijke Relaties uit. “Mijn focus ligt 100% op het behouden en creëren van tevreden klanten. Ook tijdens de realisatie van De Stadhouders heeft Intal op alle fronten nauw contact gehad met Waal, zowel formeel als van tijd tot tijd informeel. Denk aan tussentijdse evaluaties op de bouw om op basis daarvan weer verbeteringen door te voeren, maar ook aan het delen van successen zoals attenties in de vorm van een taart voor iedereen tot een Mountainbike Clinic.”

Andre van der Ent, werkvoorbereider bij Waal, kan dat bevestigen: “Er was tijdens het project nauw contact over en weer. Juist ook het informele contact maakte het net even anders dan standaard. Ik kan helemaal niets bedenken wat de samenwerking nog beter zou kunnen maken.” Een mooi compliment.

Duidelijke communicatie, transparantie, continue verbetering, afspraken nakomen en een optimale afstemming tussen de verschillende disciplines, kenmerkt volgens Andringa project De Stadhouders. “Het derde gebouw wordt inmiddels gerealiseerd. Maar het resultaat tot nu toe stemt naar ieders tevredenheid en smaakt zeer zeker naar meer. Sterker nog, het volgende project met Waal ligt al op de tekentafel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details