Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

‘De productie en levering van het betoncasco laat je best over aan een expert’

Casco_2_2
De firma wordt door heel wat aannemers gecontacteerd om mee te denken over de uitvoering van de meest uiteenlopende projecten.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Casco Bouw Nederland BV

7 februari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Beton is één van de belangrijkste materialen bij het realiseren van de meest uiteenlopende bouwprojecten. Voor de productie en levering van het volledige betoncasco roepen aannemers in veel gevallen de hulp in van een specialist. Casco Bouw Nederland BV uit Staphorst realiseert betonwerken in de woning- en utiliteitsbouw. De firma heeft veel ervaring in tunnelbouw en wanden/breedplaat, maar voert ook werken uit in volledig prefab casco. Wanneer zij al in een vroeg stadium bij een project wordt betrokken, kan Casco Bouw Nederland BV meedenken om een optimaal bouwproces te realiseren. De expert kan klanten bovendien volledig ontzorgen. Ze levert het liefst het complete pakket inclusief beton, wapening, bekistingen, ondersteuningen, enzovoort.

Casco Bouw Nederland BV begon in 2003 vanuit Hasselt (Ov) als gespecialiseerde tunnelbouwer, maar is intussen uitgegroeid tot een onafhankelijke en allround betonbouwer in de woning- en utiliteitsbouw. De firma heeft begin 2019 haar intrek genomen in een nieuw en eigen onderkomen in Staphorst en is actief voor grote en middelgrote opdrachtgevers in heel Nederland.

“We hebben een sterke reputatie als het gaat om tunnelbouw en grootschalige wanden/breedplaat, maar hebben in het verleden ook volledige prefab casco’s gerealiseerd. We kunnen ook funderingen, poeren, liftputten, kelders en commerciële ruimten voor onze klanten verzorgen. Ze kunnen dus het volledige betoncasco aan ons uitbesteden, inclusief de levering van beton, wapening, bekistingen en ondersteuningen, kranen, betonpompen en alle verbruiksmaterialen”, legt directeur Jan Hokse uit. “Afspraken zijn afspraken. We bepalen samen met onze klanten wat haalbaar is. We zeggen wat kan en wat we gaan doen, maar we zeggen het ook als het niet mogelijk is. We worden het liefst al in de ontwerpfase bij een project betrokken en zorgen voor een goede voorbereiding en productie met als doel om een pakket op maat te leveren. We komen ook een prijs overeen voor het werk en als er geen uitzonderlijke problemen optreden, is dat ook de prijs waarvoor we alles uitvoeren. ‘Lean Manufacturing’ is voor ons al langer een gekend begrip. We werken met de nieuwste CAD-software en spelen steeds in op de nieuwste technieken, zoals het werken vanuit BIM-modellen.”

De laatste jaren is het takenpakket alleen maar gegroeid, met ook prefab kernen, stabiliteitswanden, montage van HSB-elementen en bevoorrading van afbouwmaterialen.

In de praktijk

Casco Bouw Nederland BV wordt door heel wat aannemers gecontacteerd om mee te denken over de uitvoering van de meest uiteenlopende projecten. De lijst met referentieprojecten groeit dan ook gestaag. “We hebben in de loop der jaren al heel wat prestigieuze projecten over heel Nederland helpen realiseren. Als we terugkijken in de tijd, stellen we vast dat de processen de laatste jaren veranderd zijn. Terwijl in het verleden vaak enkel kale betoncasco’s opgetrokken werden, nemen we de laatste tijd steeds meer onderdelen in het pakket mee. Denk hierbij aan prefab kernen en stabiliteitswanden, maar ook aan de montage van HSB-elementen, al dan niet met geïntegreerde beglazing, en de bevoorrading van de afbouwmaterialen”, gaat Hokse verder. “Over het algemeen resulteert dit in een hoog bouwtempo met een minimale interval voor de gevels. Het gebouw is snel wind- en waterdicht met alle voordelen van dien voor de afbouw. Het werkgebied voor Casco Bouw Nederland BV omvat vrijwel geheel Nederland, met uitzondering van de provincies Limburg en Zeeland. In het verleden hebben we ook in deze provincies opdrachten aangenomen, maar vandaag de dag valt dit bijna niet in te vullen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details