Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De opmars van de gekleurde projecttegel
De combinatie van verschillende formaten en een passende kleurstelling zorgt voor een fris beeld.

De opmars van de gekleurde projecttegel

De tegel die altijd past

De vraag naar gekleurde projecttegels neemt toe. Voor onder meer sociale huurwoningen, scholen, zorginstellingen en sportcomplexen wordt steeds vaker gezocht naar een betaalbaar esthetisch alternatief voor de standaard wand- en vloerafwerkingen. Maxus Ceramics, het projecttegellabel van KeraStone, leent zich hier bij uitstek voor.

“Het zoeken en vinden van de juiste tegel kan een lastige puzzel zijn. Formaat, kleur, kwaliteit en prijs moeten kloppen. En dan moeten de tegels ook nog eens op tijd leverbaar zijn. Dat is in de huidige markt echt niet meer vanzelfsprekend”, vertelt architecten adviseur Cindy Berk van KeraStone. “De Maxustegels zijn er in de gangbare formaten 15×15, 15×30 en 20×40 cm. Daardoor kunnen we echt waarmaken wat we beloven: Maxus, de tegel die altijd past. We krijgen dat ook terug van onze klanten die de degelijke kwaliteit, scherpe prijsstelling en de goede naleverbaarheid erg waarderen.”

Voor zorg, onderwijs en sport

Berk: “Doordat we de collectie continu verbeteren en uitbreiden, spreken we een steeds grotere groep architecten en opdrachtgevers aan. Daar zijn we trots op. Hoe mooi is het dat we steeds meer scholen, zorginstellingen en sportgebouwen mogen ‘kleuren’ met onze tegels?” Leonie Borgerink van Borgerink Architecten is één van die architecten en licht haar keuze toe: “De ruime kleurkeuze van Maxus is erg prettig, want juist goed kleurgebruik geeft structuur en houvast in een zorggebouw.”

De Maxustegels zijn er in de gangbare formaten 15×15, 15×30 en 20×40 cm.

Nieuwe kleuren en uitvoeringen

De afgelopen jaren is de collectie van Maxus Ceramics sterk uitgebreid. De nieuwste aanwinst is de kleuruitbreiding van de MX40-serie. Met de komst van deze nieuwe kleuren kan nu ieder project worden voorzien van 20×40 tegels in warme tinten als thyme, suede en cotto. KeraStone voegde ook de serie Evoke toe. Deze tegel, uitgevoerd in 10×10 cm en 10×40 cm, heeft een ambachtelijke uitstraling in hedendaagse kleuren. 

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid gaat Maxus volledig mee in de hedendaagse ontwikkelingen. De fabriek waar Maxus wordt geproduceerd, beschikt over een EPD-certificaat en is proactief bezig om de afvalstromen tot een minimum te beperken. Bovendien wordt de energiebehoefte ingevuld met zonne-energie middels eigen panelen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details