01:57
20-07-2018

De opdrachtgever helpen door kansen te creëren: ‘wij nemen verantwoordelijkheid voor de gevel’

Grenzen opzoeken, omdenken en de transitie in de bouwwereld. Het zijn onderwerpen waar de mensen van Blitta Gevelsystemen uit Venray dagelijks mee te maken krijgen. “Omdenken is wat we doen. Op basis van feiten en referentiekaders nemen we onze opdrachtgevers mee in de mogelijkheden en borgen we de haalbaarheid van hun project. Dat betekent meerwaarde!”

The beauty of innovation
In gesprek met Frank Wijnen, hoofd productontwikkeling en Tom van der Heijden, accountmanager bij Blitta Gevelsystemen in Venray komt steeds naar voren dat het bedrijf zich blijft ontwikkelen en daarin investeert. “Innovatie is voor Blitta dat we nu het allerbeste doen wat mogelijk is en dat we eveneens continu verder blijven kijken”, aldus Frank Wijnen. “De projecten die binnenkomen, willen we goed organiseren en in samenspraak met de opdrachtgever willen we de beste oplossing bieden. Dat doen we door goed te luisteren en de vraag achter de vraag te achterhalen.” Tom van der Heijden: “Wij zijn eigenlijk een heel aparte gevelbouwer. Wij maken concepten en zoeken daar zelf het best passende systeem bij. Dat doen we in onze eigen fabriek, waar we van A tot Z het concept uitwerken. Dat is een heel andere benadering van een bouwopgave. De bouwwereld kent ons vanuit de complexere utilitaire bouw. Maar de afgelopen jaren is de markt gedraaid. Wij hebben ons ook ontwikkeld richting de utilitaire woningbouw (appartementencomplexen) en de transformatie en renovatie van bestaand vastgoed.”

Productontwikkeling
“Wij laten we ons niet remmen door de catalogus”, aldus Wijnen. “Wij zoeken oplossingen die voorbij de standaard gaan. Dat ademt het hele bedrijf uit. Voor veel projecten maken we een nieuw profiel. Niet alleen om het maken van dit profiel, maar vanwege de voortschrijdende meerwaarde die hierin schuilt. Bijvoorbeeld de montagehandeling die eenvoudiger en veiliger wordt. Of de kwaliteit die we kunnen optimaliseren. Iedereen bij Blitta heeft ervaring met een niet-standaardoplossing en dat past ons goed.”

Grenzen opzoeken
“De architectuur vormt het uitgangspunt en daaraan koppelen we de technische en financiële kaders. We nemen daarbinnen de vrijheid om hierin te adviseren en engineeren alles in eigen huis. Aluminium is onze corebusiness, maar we kijken verder en zoeken oplossingen in hybride oplossingen. Zoals combinaties met hout en HSB. De voordelen en randvoorwaarden die gunstig zijn in een aluminiumgevelsysteem (lange levensduur tot 150 jaren, licht qua gewicht, onderhoudsarm, et cetera) combineren we met producten die bijvoorbeeld goed en verantwoord te vervangen zijn bij een esthetische upgrade. Maar we zoeken vooral naar mogelijkheden om de functionaliteit van de gevel te vergroten, door hier elementen toe te passen waarin verwarming, koeling of ventilatie zijn geïntegreerd. De boetseerbaarheid van aluminium door het extruderen op een heel fijnmazige maatvoering maakt het product bij uitstek geschikt voor dit soort verkenningen.”

Herbestemming & transformatie
Beide heren zien kansen in de opkomende markt van herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed. “Op dit moment zijn we in Arnhem, Utrecht en Amsterdam betrokken bij transformatie-opgaves van bestaande kantoorgebouwen”, vertelt Van der Heijden. “Ons uitgangspunt is hoe we complementair aan het bestaande gevelbeeld met hoogwaardig aluminium tot een upgrade kunnen komen die voldoet aan eisen als brandveiligheid, geluid, isolatie, energie, draagconstructie, et cetera.” Ook hier gaat Blitta verder dan verwacht. Haalbaarheidsstudies, mock-ups en advies gaan vooraf aan een passende invulling van de gevel. “We gaan verder dan alleen het afgeven van een vierkantemeterprijs. Daar zijn we best eigenwijs in. We denken mee in de functionaliteit en benutten de ruimte die er ontstaat in de zoektocht naar de beste oplossing.”

Tekst en beeld | Blitta BV


BLITTA BV
Maasheseweg 77
5804 AB  VENRAY

T  +31 (0)478 55 55 55
info@blitta.nl
www.blitta.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

BudoBouw