Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De mooiste stalen trappen staan in Mediavaert
Vanwege de grote afmeting van de trappen, is gekozen voor stalen constructies.

De mooiste stalen trappen staan in Mediavaert

Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media wordt een absolute blikvanger. Zowel aan de buitenzijde als inpandig vieren kwaliteit en vakmanschap hoogtij. De bijzondere trappen van Trappenfabriek Vermeulen sluiten hier perfect bij aan. In totaal acht welgevormde wenteltrappen en twee strakke steektrappen leiden medewerkers én bezoekers straks in stijl naar de juiste verdiepingen.

Trappenfabriek Vermeulen is een betrokken en ervaren producent en leverancier van houten en stalen trappen, die alle disciplines in eigen huis heeft. Van materiaalinkoop tot productie en montage. “Sinds onze oprichting in 1958 hebben wij meer dan 400.000 houten en stalen trappen gemaakt”, vertelt Corné Mol, Directeur Stalen Trappen bij Trappenfabriek Vermeulen. Van standaardtrappen tot specials.” De trappen voor Mediavaert passen zonder meer in de laatste categorie. “Vanwege de grote afmeting van de trappen, is gekozen voor stalen constructies. Waar de buitenzijde straks een witte afwerking krijgt, wordt de binnenzijde stijlvol bekleed met eikenhouten treden, stootborden en wangen. Hiermee sluiten de trappen perfect aan bij het hout-hybride karakter van
de nieuwbouw.”

Vanwege de hout-hybride constructie zijn de trappen niet momentvast maar per verdieping scharnierend verbonden, vertelt Mol. “In onze fabriek in Etten-Leur is alle plaatstaal voor de trappen op maat gesneden. Ook zijn de profielen op maat gezaagd, waarna de traponderdelen op een speciale wals in de juiste radius zijn gewalst. Vervolgens zijn de trappen per verdieping opgebouwd, aan elkaar gelast en voorzien van een corrosiewerende hechtprimer. De verdiepingshoge trapdelen zijn in de nachtelijke uren en met speciaal transport naar de bouwlocatie in Amsterdam vervoerd, waar ze door het dak naar binnen zijn gehesen. Hier stond ons eigen montageteam in voor de montage.” Op de achtergrond is de houtafdeling van Trappenfabriek Vermeulen inmiddels druk doende om de eiken onderdelen voor te bereiden, die vanaf eind 2023/begin 2024 de finishing touch aan de trappen geven.

De wenteltrappen hebben een radius van 1.900 mm, vertelt Mol. “De trap bij de entree heeft zelfs een radius van 2.280 mm! Bijzonder is bovendien de dubbele wang met extra handregel in het zicht. Dergelijke architectonische details én de grote omvang van het project stellen hoge eisen aan onze engineering, productie en montage, maar daar draaien we onze hand niet voor om. In Mediavaert kunnen onze medewerkers echt hun expertise en vakmanschap tonen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details