Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Productinformatie

De meerwaarde van meet- en testapparatuur van Kyoritsu

1 november 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Kyoritsu is een internationale producent van betrouwbare test- en meetapparatuur. De naam staat voor “samen staan we sterk” en duidt op een commerciële filosofie van hoge kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en klanttevredenheid. In dit artikel lees je wat het precieze nut is van de meet- en testapparatuur van Kyoritsu en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Wat meet- en testapparatuur doet

Door middel van de meet- en testapparatuur van Kyoritsu kunnen fouten in uiteenlopende apparaten, systemen, machines en componenten gesignaleerd worden.

 • Meetapparatuur: Met meetapparatuur worden fysieke grootheden gemeten, zoals stroom, frequenties, spanning en weerstanden. Waarden als kracht, druk, temperatuur en geluid van elementen en omgevingen kunnen met de betreffende meetapparatuur worden afgelezen.
 • Testapparatuur: Met testapparatuur het functioneren van elektronische apparatuur, elektrische machines en systemen of componenten getest.

Elke fout in dergelijke elektronica kan leiden tot uiterst gevaarlijke situaties voor werknemers en bovendien het uitvallen van gehele processen en productielijnen, met verstrekkende consequenties ter gevolg. Meet- en testapparatuur wordt naast het signaleren van problemen met elektronica eveneens gebruikt voor kwaliteitscontroles.

Aandachtspunten bij de aankoop

Kyoritsu biedt meet- en testapparatuur voor uiteenlopende toepassingen. Welke apparatuur geschikt is voor de toepassingen in jouw bedrijf, hangt van enkele factoren af.

 • Soort: Meet- en testapparaten zijn er in draagbare en stationaire modellen. Als je vaak onderweg bent met klanten en dan mobiele metingen uitvoert, zijn draagbare apparaten bij uitstek geschikt. Bij permanent gebruik of in een laboratorium of werkplaatsomgeving, is de keuze voor stationaire appraten voor de hand liggend.

Meetbereik: Het is belangrijk om de meet- en testapparaten op de juiste manier en in de juiste omgeving te gebruiken. Oftewel: het meetbereik van de apparaten moet geschikt zijn voor de omgeving waarbinnen deze toegepast worden.

 • Accessoires: Bedenk ten slotte rekening of je extra accessoires als adapters, printers, verbindingen voor USB, geheugenkaarten of dataloggers nodig hebt om de meet- of testapparaten te kunnen gebruiken of om de gegevens ervan te kunnen analyseren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details