Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De Gaard, Utrecht | S- en W-installaties voor appartementen en winkelcentrum

De Gaard, Utrecht | S- en W-installaties voor appartementen en winkelcentrum

De renovatie, uitbreiding en modernisering van winkelcentrum De Gaard gaat gepaard met hoogwaardige S- en W-installaties voor zowel de nieuwe als de bestaande appartementen en verschillende winkelruimtes. Heating Services Installatietechniek uit Nieuwerbrug aan de Rijn was verantwoordelijk voor de integratie van onder meer de warmtepompen, balansventilatie met WTW en lage temperatuur afgiftesystemen Vooral het omschakelen naar gasloos verwarmen tijdens het project en het gefaseerd omschakelen op de nieuwe installaties maakte het project tot een echte uitdaging.

Heating Services Installatietechniek kreeg de opdracht om de complete S- en W-installaties in de vijftien nieuwbouwappartementen uit te voeren, de basisinstallaties voor het winkelcentrum te realiseren en later de cv-installaties in de bestaande tweeëndertig appartementen te renoveren. “De nieuwe appartementen en gerenoveerde winkels worden nu gasloos verwarmd met behulp van lucht/water-warmtepompen. Voor het bestaande blok met appartementen uit de jaren ’70 installeerden we op het parkeerdek een nieuwe warmtecentrale. Deze appartementen worden nu grotendeels verwarmd met een grote lucht/water-warmtepomp van CSH en twee HR gasketels van Remeha, een zogenaamde hybride warmtepompinstallatie. Ze zijn allemaal uitgerust met speciale lage temperatuur radiatoren van Radson en het volledige cv-leidingnet werd vervangen. Ook de nieuwe winkelpassage zal in de toekomst met twee warmtepomp luchtgordijnen verwarmd worden”, zegt bedrijfsleider Dick Roeleveld. “We zijn al vanaf het begin nauw bij dit project betrokken en zijn continu met twee tot zes eigen vakmensen op de bouwplaats actief. Bij piekmomenten kwamen daar nog meerdere inleners bij. Vooral de omschakeling van gas naar gasloos verwarmen in een ver gevorderd project betekende een grote uitdaging. Toch hebben we dit volledig naar de wensen van de ambitieuze opdrachtgever en binnen de vooropgestelde planning kunnen realiseren.”

Middelgroot installatiebedrijf

Heating Service in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een veelzijdig en dynamisch middelgroot installatiebedrijf met circa vijftig medewerkers. “We installeren en onderhouden centrale verwarmings-, ventilatie-, luchtbehandelings-, koel- en airconditioninginstallaties voor woningen en utiliteitsbouw en voeren ook projectmatig loodgieterswerk uit”, vertelt Roeleveld. “De Gaard werd in meerdere bouwfases uitgevoerd. Omdat het winkelcentrum tijdens de bouwwerkzaamheden open bleef, moesten we rekening houden met winkelend publiek en omwonenden. De winkels en appartementen werden gefaseerd op nieuwe installaties en nutsvoorziening omgeschakeld, wat het project complexer maakte. Op dit moment wordt de laatste fase – de realisatie van deel Zuid – uitgevoerd, waarvoor we gestart zijn met de casco winkelinstallaties en het vervangen van het complete regenwaterafvoersysteem.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details