Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De eigenschappen van plexiglas

De eigenschappen van plexiglas

Een van nature doorzichtige thermoplastische kunststof. Eigenlijk dus glas maar dan van kunststof. Lichter en goedkoper. De wetenschappelijke naam van plexiglas is Polymethylmethacrylaat (PMMA) en is een polymeer van methylmethacrylaat. Deze transparante thermoplastische kunststof is wellicht beter bekend onder de handelsnamen Perspex, Plexiglas, Altuglas en Oroglas, maar ook kortweg als acrylaat.

Je kunt plexiglas op verschillende manieren bewerken. Zagen, graveren, boren, frezen en snijden. Het materiaal is slagvast. Veilig dus. Dertig keer sterker dan glas en de helft in gewicht. UV-bestendig en weerbestendig. Je kunt het perfect buiten bij allerlei klussen toepassen. Tuinhuisjes, kassen en de ramen voor je boot. Maar denk ook aan toepassingen van plexiglas zoals voorzetramen, vitrines, reclame- en decoratiemateriaal, dakkoepels, geluidschermen en het grootste aquarium van de wereld!

Geluid

Plexiglas platen hebben een hoge geluidsisolatie. Het zal je niet verbazen dat er bij veel terrassen van cafés plexiglas wordt gebruikt. Ook bij geluidschermen wordt steeds meer plexiglas ingezet in plaats van beton of glas. Plexiglas is beter bestand tegen invloeden van het weer en zijn veel onderhoudsarmer dan glas.

Zon

Omdat de platen van plexiglas UV-werend zijn verkleuren de platen niet door het zonlicht. Maak gebruik van plexiglas als doorschijnend materiaal en maak er een wand bij de open trap van. Of gebruik de platen als ramen in je nieuwe serre. Plexiglas platen, blokken of buizen, het kan allemaal. Dus je kunt voor je nieuwe project als beeldhouwer ook plexiglas gebruiken. Het materiaal is op veel manieren toe te passen. Je kunt het als afscheiding in je tuin gebruiken om al heel vroeg van het zonnetje te genieten. Of om die mooie tekening op de muur te beschermen. Plexiglasbeglazing is voor binnen en voor buiten, als balkonpanelen, windschermen en bootruiten wordt het gebruikt. Maar je kunt ook in het heel klein denken. Onderzetters, glas voor in fotolijstjes, het voorruit van een tractor of een stofkapje voor je naaimachine. Je kunt het materiaal als gezegd ook makkelijk frezen en graveren dus kun je er ook jouw ultieme naambordje van maken! De leukste en meest hippe toepassing trof ik aan bij de balie van een groot architectenbureau, fantastisch!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details