Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

De complete infrastructuur

PHOTO-2022-02-11-16-36-53
Alle disciplines onder een dak.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | Jaro B.V.

29 april 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De aanleg van de totale boven- en ondergrondse infrastructuur voor de bouw van DC Distripark Maasvlakte werd uitgevoerd door Jaro BV, dat een brede reeks van werkzaamheden voor haar rekening nam. Zij voerde het complete grondwerk uit en bracht rioleringen aan, evenals de pompputten en straatkolken, de funderingen op het terrein, het straatwerk en asfalt en de bedrijfstuin. Kortom, alle voorkomende disciplines op de gehele locatie.

Voor de aanleg van de totale infrastructuur op het perceel van 56.000 m2 was Jaro circa negen maanden op het terrein aanwezig. Omdat de infraplanning was geïntegreerd in de bouwplanning, hield Jaro nauw contact met de andere partijen op de bouw en stemde zij de activiteiten zorgvuldig op elkaar af. Dat ging in goed onderling overleg. Er werd transparant en helder gecommuniceerd, waardoor problemen in de planning en kwaliteit werden voorkomen. Sterker nog, door gezamenlijk constructief over zaken na te denken, kwamen iedereen juist verder.

Met een oppervlakte van 56.000 m2 behoort de infrastructuur voor Distripark Maasvlakte voor Jaro zonder meer tot de grotere projecten. Zij plukt dan de vruchten van het feit dat zij alle disciplines in huis heeft en alles zelf kan uitvoeren. Inmiddels is de omvang van het project voor Jaro geen uitzondering meer. Zij heeft meerdere langdurende contracten lopen met gemeentes, waterschappen, (semi)overheden, bouwbedrijven en ontwikkelaars, voor zowel de aanleg als het onderhoud van de infrastructuur. Met zoveel disciplines onder een dak profiteren de klanten van korte lijntjes en snel schakelen, wat staat voor tijd- en kostenbesparing.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details