Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het distributiecentrum moet in de zomer in gebruik worden genomen door Wasco.

De beste partner op het gebied van staalconstructies

Staalbouw voor distributiecentrum Deventer

In de zomer neemt Wasco het nieuwe distributiecentrum aan de DC Rigastraat in Deventer in gebruik. Het pand is opgebouwd uit een staalconstructie van ongeveer 1.200 ton staal. Dit werd geproduceerd door Imetaal Staalbouw, net als alle trappen, hekwerken en andere stalen onderdelen.

Imetaal heeft jarenlange ervaring in het maken van constructies, wat haar een geschikte partner maakt voor dit soort bouwwerken. De medewerkers weten als geen ander waar de uitdagingen zitten. Zij stellen gerichte vragen en geven advies aan de constructeur en het bouwbedrijf. Een goede samenwerking staat bij hen voorop, om een tevreden opdrachtgever te krijgen. “Dat is hier zeker gelukt”, stelt Wilfred Kemperman, directeur van het staalbouwbedrijf. “Ik kan onze medewerkers vertellen dat ze hard hebben moeten werken, maar dat het resultaat ernaar is. Dat zorgt voor saamhorigheid.”

Optimale inzet

Het bedrijf was achttien weken werkzaam op de bouwplaats, waarna de afmontage plaatsvond. De planning kwam nauw, want de datum voor montage stond vast. Voor die tijd moest alles geëngineerd, getekend, nagerekend en geproduceerd worden. Kemperman: “Montage gaat sneller dan productie, dus we moesten ervoor zorgen dat de materialen klaarlagen. Het is vereist dat de leveranciers op tijd leveren en dat alles op tijd getransporteerd wordt. Alle partijen moeten afspraken maken met elkaar. Dat maakt het proces moeilijker, maar ook juist mooi. Als een project vlekkeloos verloopt, dan haal je daar voldoening uit en dat maakt het bijzonder. Het deed ook hier de sfeer op de bouw goed.”

Af en toe was het afwachten of een levering op tijd kwam en of er op tijd gemonteerd kon worden, geeft Kemperman toe. Dan moest er overgewerkt worden. “Dat leverde hier en daar stress op, maar we werken al jarenlang samen met de leveranciers. Zij zijn flexibel en willen zich graag extra inzetten om de levering toch voor elkaar te krijgen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details