Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De beste beveiliging van je woning tijdens jouw vakantie in het buitenland

De beste beveiliging van je woning tijdens jouw vakantie in het buitenland

Eindelijk mag het weer; op vakantie! Waar je ook naartoe gaat, jouw huis blijft gewoon staan. En daar zullen ook de meeste bezittingen achterblijven. Tenminste, dat is wel de bedoeling. Want als er inbrekers komen tijdens jouw afwezigheid bestaat er de kans dat jouw waardevolle bezittingen verdwenen zijn bij thuiskomst. Deze angst speelt bij veel vakantiegangers, waardoor een ontspannende vakantie eerder stress oplevert. Door de woning beter te beveiligen stel je niet alleen huis en haard veilig, je kunt voortaan ook meer genieten van trips over de grens. Wat is de beste beveiliging van je woning tijdens jouw vakantie in het buitenland?

Sloten op deuren én ramen

De meeste inbrekers haken binnen enkele minuten af. Een slot is er niet om mensen permanent buiten te sluiten, maar vooral om inbrekers te ontmoedigen. Gekeurde sloten en anti-inbraak strips op de kozijnen zijn al zeer effectief, vergeet ook zeker niet om vensters die geopend kunnen worden te beveiligen. Met smart locks heb je niet eens meer een sleutel nodig, dit is extra veilig. Er zijn compleet vervangende slimme deursloten, of uitbreidingen op een bestaand slot. Er zijn slimme sloten die netjes registreren wanneer de deur geopend wordt, je zult dan automatisch een notificatie ontvangen. Dit is ook reuze handig om te controleren of jouw kinderen veilig thuis zijn gekomen van school, bijvoorbeeld wanneer je zelf niet thuis bent. Daar profiteer je dus het hele jaar van.

Alarmsysteem

Het spreekt eigenlijk wel voor zich dat je een draadloos alarmsysteem installeert. Die kun je aanschaffen met en zonder camera, een aantal systemen zijn uitbreidbaar met sensoren die beweging en/of geluid detecteren. In combinatie met een bridge kun je andere smart home oplossingen koppelen, daarover lees je hieronder meer.

IP camera

Er zijn all-in-one alarmsystemen inclusief camera, je kunt ook op zichzelf staande IP camera’s aanschaffen die je weer kunt koppelen aan een centraal huisautomatisering systeem. Hoewel draadloze IP camera’s erg flexibel zijn wat betreft plaatsing, is het wel van belang dat er een goed wifi signaal aanwezig is. Soms zul je signaalversterkers moeten plaatsen om de verbinding te verbeteren. Als je bang bent voor stroomuitval en/of het uitvallen van je internetverbinding, dan kun je voor een IP camera kiezen met een backup batterij. Er zijn zelfs opties zoals een camera van Somfy die bij uitval via SMS een notificatie kan verzenden. Dit werkt zelfs bij stroomuitval en een wifi netwerk dat uitgevallen is. Je kunt dan vanaf het vakantieadres maatregelen treffen.

Laat ‘geesten’ rondspoken in huis

Toen de eerste automatische schuifdeuren geïntroduceerd werden leek het wel toverij. Hoe kan een deur automatisch openen, en hoe weet die deur eigenlijk dat ik ervoor sta? Nu weten we (ongeveer) hoe dit werkt, je kunt ook thuis deze onzichtbare ‘geesten’ inschakelen om jouw woning bewoond te doen lijken. Zo kun je lampen op een timer of aan de hand van een lichtsensor in- en uit laten schakelen. Je kunt met automatische raamdecoratie pottenkijkers buitensluiten terwijl de gordijnen overdag gewoon openen. Deze ‘business as usual’ uitstraling werkt enorm goed als inbraakpreventie. Maai wel even goed het gazon voordat je op pad gaat, of laat dit karwei over aan een robot maaier.

Zorg voor internet in het buitenland

Omdat een deel van bovenstaande oplossingen werken via het internet, zul je ook moeten beschikken over een internetverbinding op jouw reisbestemming. Hoewel je natuurlijk ook lokaal de woning kunt beveiligen, en je mensen in de buurt kunt inlichten, is het prettig wanneer je zelf ook een oogje in het zeil kunt houden. Naast gratis wifi spots en draadloos internet op een hotelkamer kan het slim zijn om ook voor mobiel internet te zorgen. Open wifi netwerken zijn namelijk niet altijd goed beveiligd, en je weet op voorhand niet waar je dekking hebt. In veel landen is draadloos internet tegenwoordig heel goed geregeld. Binnen de EU zijn er geen roaming kosten van toepassing, je kunt dus jouw bestaande internetbundel gebruiken zonder meerkosten. Buiten Europa kun je vaak een toeristen SIM aanschaffen, die kun je op veel plekken waar toeristen komen aanschaffen. Je hoeft heus niet altijd een videoverbinding open te laten staan, de mogelijkheid om notificaties te ontvangen is vaak al voldoende. Bij een melding kun je direct verdere actie ondernemen.

Waar rook is, kan ook vuur zijn

Vergeet ook niet om slimme rookmelders te installeren, op iedere etage van de woning. Gevaar komt namelijk niet alleen van buiten, ook in huis kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook in dit geval zul je overal ter wereld notificaties ontvangen, daarnaast kun je buren of familie in de omgeving direct op de hoogte stellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details