Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De ‘allergaafste’ trappen op basis van ambacht en technologie

De ‘allergaafste’ trappen op basis van ambacht en technologie

De realisatie van bijzondere trappen is een groeiende nichemarkt in de utiliteitsbouw, waarin zich een beperkt aantal specialisten beweegt. “Een trap is een eyecatcher en een statement”, zegt Djurre van Bruchem van Van Bruchem Staircases. “Wij durven in te stappen op projecten die voor anderen te uitdagend zijn, op basis van een integrale aanpak met specialisten voor ontwerp en uitvoering, samenwerkend vermogen en de laatste technologie.”

Als familiebedrijf in handen van de vierde generatie, gaat Van Bruchem Staircases telkens een nieuwe innovatiefase in, zegt Van Bruchem. “Zo is mijn grootvader na de Tweede Wereldoorlog meegegaan in de massaproductie van de wederopbouwperiode, met een deur plus kozijn als integraal product inclusief hang- en sluitwerk. De volgende generatie richtte zich op exclusieve trappen; onze generatie profiteert weer van de groeiende technologische mogelijkheden, waardoor wij constructieve uitdagingen kunnen aangaan. Laser-matig inmeten, 3D/BIM en CNC hebben ons vak in een nieuwe dimensie gebracht. Waar voorheen seriematig produceren veel goedkoper was dan maatwerk, is dat verschil nu een stuk kleiner dankzij de geautomatiseerde productie. Dit vergt grote investeringen, maar wij willen de beste zijn in ons vak en gaan er met alle medewerkers voor, van eigenaar tot monteur.”

Wenteltrappen met betonlook in restaurant George Marina in Amsterdam.

 

‘Aannemer even belangrijk’

Maatwerk is uiteraard essentieel in de wereld van de bijzondere trappen, een groeimarkt in de utiliteitsbouw. Van Bruchem: “Een trap is een eyecatcher – een statement, en de integratie van een trap is ook een logistiek verhaal. Wij zitten aan tafel met opdrachtgever en architect om binnen een taakstellend budget de beste, technisch realiseerbare oplossing te kiezen. De aannemer is even belangrijk, want er moeten soms enorme elementen naar binnen. ‘Wij gaan het regelen’, zeggen wij in beide procesdelen.”

Van Bruchem Staircases heeft een eigen architect in huis die het designdeel van de opdracht aanstuurt; de uitvoerende kant wordt door een ander bedrijfsonderdeel benaderd. Het begint met eigen productie en vele afwerkingsmogelijkheden, zoals betonlook, messing, hout en glas. “Op dit moment zijn betonnen trappen zeer gewild, maar ook loeizwaar. Dus hebben wij voor de horeca van George Marina in Amsterdam, met de eigen ontwikkelde LID-bouwmethode gekozen voor een trap met betonlook op staal, om de wens van de klant haalbaar te maken.”

Montageplan

“Wij durven in te springen op projecten die voor anderen te uitdagend zijn”, vervolgt Van Bruchem. “Zoals niet ondersteunde, wokkelvormige wenteltrappen van negen meter doorsnede voor een distributiecentrum in Tilburg. Deze aanpak leidt tot de allergaafste trappen, en daarover is het enthousiasme in ons bedrijf overal voelbaar. Onze mensen zien hun vak als een ambacht, met aandacht voor de kleinste details, en technologie maakt meer mogelijk dan gedacht. Dat is erg inspirerend.” Ambacht en technologie, een essentiële combinatie voor Van Bruchem Staircases. “Onze bouwpartners zien de trap als onderdeel van de uitvoering daarom liefst in integrale handen. Voor zich spreekt dat wij werken met een eigen montage-afdeling, op basis van een eigen montageplan. Als er tijdens kantooruren niet mag worden gewerkt bij de inbouw van een trap, bedenken wij intern een eigen oplossing binnen budget. Zoals gezegd: wij gaan het regelen.”  


Van Bruchem Staircases

Skoon 80 F

1511 HV Oostzaan

T +31 75 615 17 98

E info@vbstaircases.com

W www.vbstaircases.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details