Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC VSH | Zeewolde

DC VSH | Zeewolde

Zeewolde: nieuw distributiecentrum voor VSH/Aalberts Industries

‘Dit project maken we in bouwteamverband, in een korte ontwikkelings- en bouwtijd’

“De aannemer van het project, Pleijsier Bouw, begon na de bouwvak van 2018 met het bouwrijp maken van de grond”, vertelt werkvoorbereider Bert Groen. “We hebben bij dit project een nauwe samenwerking met de ontwikkelaar, Borghese Logistics, en de gebruiker, VSH, om het gebouw zo goed mogelijk op de klant af te stemmen. Het terrein is in totaal zo’n 60.000 m2 meter groot, de oppervlakte van het nieuwe dc is circa 35.000 m2 waarvan 1.400 m2 kantoor. Een deel van de hal is voor opslag, een ander deel voor assemblage.” Belangrijke reden voor ontwikkelaar Borghese Logistics en VSH om voor Zeewolde als vestigingsplaats te kiezen, is de goede ligging in het midden van Nederland nabij de A6, A27 en A28. Bij dit nieuwe dc voor VSH – internationaal actief als producent van leidingsystemen voor de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en scheepsbouw – gaan naar verwachting 75 mensen werken.

Eerste paal geslagen
Bert Groen geeft aan dat na het afronden van het grondwerk in week 36 de eerste paal in de grond werd geslagen. “Pleijsier Bouw doet het werk in bouwteam”, zegt hij. “We hebben heel korte lijnen met alle partijen, onder meer de constructeur en staalbouwer. Dat is belangrijk want dit project heeft een relatief korte ontwikkelings- en bouwtijd. Bovendien weten we als partijen onderling wat we aan elkaar hebben. Dat zorgt ervoor dat we snel op situaties kunnen inspelen.” Hij merkt op dat de bouw volgens planning verloopt. “De blauwe staalconstructie met de sandwichpanelen staat – die is dusdanig geoptimaliseerd dat het leidt tot meer efficiëntie en kostenbesparing. We zijn nu bezig met het storten van de super vlakke vloer.” In totaal zijn er 34 loading docks en 5 deuren op maaiveldniveau. “Het kantoor krijgt een hoogwaardige afwerking, maar de exacte invulling is nog niet bekend”,     zegt Groen. “Daarover gaan we binnenkort in gesprek. Het is in ieder geval de bedoeling dat het een modern en duurzaam kantoor wordt.”

DC VSH

Breaam gecertificeerd bouwen
“Bij de bouw is de certificering Breeam Very Good uitgangspunt. Daar zijn de werkzaamheden op de bouw, de gebruikte materialen en installaties op afgestemd. Alle producten die VSH zelf maakt, worden toegepast in de nieuwbouw. Verder wordt er gewerkt volgens de norm ‘Bewuste Bouwer’.” Volgens de planning wordt het gebouw half mei opgeleverd. De bouw ligt op schema, maakt Groen duidelijk. “Op het moment dat wij in de afrondende fase zijn, wordt de hal al ingericht en worden onder meer de stellingen geplaatst. Dat betekent meer partijen en meer logistieke stromen. Dat vraagt om regelmatig overleg en een goede afstemming. Maar zoals gezegd, wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van distributiecentra. Elk dc en iedere gebruiker is weliswaar uniek, maar door onze ervaring weten wij hoe we een goed bouwwerk kunnen neerzetten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details