Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Sugar Fields, Etten-Leur | Maximale flexibiliteit in vloerconstructie

DC Sugar Fields, Etten-Leur | Maximale flexibiliteit in vloerconstructie

Heylen Warehouses is als logistiek vastgoedinvesteerder gebaat bij een distributiecentrum dat een hoge mate aan flexibiliteit bezit. Het nieuwe DC Sugar Fields in Etten-Leur wordt gebouwd volgens dat principe, waarbij een beroep wordt gedaan op de expertise (en flexibiliteit) van Van Berlo. In het kader van de second life gedachte kunnen de eisen qua inrichting namelijk op termijn wijzigen als gevolg van wisselende behoeften van een nieuwe huurder. De vloerconstructie moet daar wel op toegerust zijn.

De afgelopen jaren heeft Van Berlo een groot aantal vloerconstructies gerealiseerd voor Heylen Warehouses, zowel in Nederland als in België. “Voor DC Sugar Fields stonden we voor de uitdaging om een multifunctionele vloer te ontwerpen”, zegt Frederik Crampe, Sales Manager bij Van Berlo. “MediaMarkt is de eerste huurder dus nu worden er elektronicaproducten opgeslagen, maar als een volgende huurder zich aandient, kan dat zomaar anders zijn. Het distributiecentrum moet dan met minimale ingrepen zijn aan te passen aan de behoeften van de nieuwe huurder. Denk aan het variëren in breedtes van de gangpaden, het eventueel integreren van inductielussen voor AVG’s of het inbouwen van tussenvloeren, waarbij de puntlasten worden afgedragen op de vloer. Dat stelt nogal wat eisen aan de vloerconstructie.”

Vloerconstructies

In week 40 van 2018 is Van Berlo gestart met het aanbrengen van de Mini Vibropalen.

Maximale flexibiliteit
Van Berlo beschouwt een bedrijfsvloer als een integraal project, waarbij de verschillende divisies samen optrekken als ware één bouwteam. “Van Berlo Engineering heeft in deze een grote rol vervuld om maximale flexibiliteit te halen uit het vloerontwerp”, vervolgt Crampe. De vloerconstructie van de vijf units waarin het distributiecentrum is onderverdeeld, is gefundeerd op 20.400 Mini Vibropalen. “De palen staan in een raster van 1,80 bij 1,80 meter met een gemiddelde lengte van 12,30 meter. Ter plaatse van de expeditiezone is het raster iets groter gehouden; 2,20 meter in het vierkant omwille van de geringere belastingen die op de vloer worden afgedragen. Het merendeel van de palen heeft een diameter van 180 millimeter. Om toekomstige tussenvloeren te kunnen realiseren in de units en de puntlasten goed te kunnen afdragen, zijn onder de betreffende kolommen in totaal 444 Mini Vibropalen aangebracht in een grotere diameter van 273 millimeter.”

Supervlakke vloer
In week 40 van 2018 is Van Berlo gestart met het aanbrengen van de Mini Vibropalen. Voor iedere unit waren twintig heidagen voorzien. Eenmaal aangebracht en uitgehard, heeft Van Berlo de palen akoestisch gecontroleerd op breuk en kwaliteit. Vervolgens kon aannemer ASK Romein van start met het realiseren van de bovenbouw. “Zodra het gebouw wind- en waterdicht is, komen wij weer in beeld”, zegt Crampe. “We zullen dan eerst alle paalkoppen schoonzuigen en het puinpakket isoleren, om vervolgens de vloer te kunnen storten. Er is gekozen voor een VB Exa Supervlakke vloer die voldoet aan de allerhoogste vlakheidseisen conform DIN15185 en wordt uitgevoerd zonder dilataties vanwege de flexibiliteit van het distributiecentrum met oog op de toekomst. De vloer wordt gestort in 34 fasen en supervlak gemaakt met onze Superscreed-machine. In totaal gaat het om 75.470 m² aan vloeroppervlak waarvan ruim 55.000 m² stellingenzone. De supervlakke vloer wordt opgeleverd met een vlakheidsrapportage door een onafhankelijk bureau.”

De verwachte oplevering van DC Sugar Fields is in juli dit jaar. Crampe refereert tot slot nog even aan de flexibiliteit van Van Berlo. “Met letterlijk één been in de zomervakantie, werden de plannen door Heylen Warehouses nog gewijzigd. DC Sugar Fields kreeg voorrang boven een ander project dat we samen zouden maken. Dat betekende voor Van Berlo Engineering dat alles op alles gezet moest worden om het nog voor de vakantie rond te maken. Het tekent de kracht en de flexibiliteit van onze organisatie, waar ook Heylen Warehouses al jarenlang op vertrouwt.” ζ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details