Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Noordkaap, Apeldoorn: Esthetische plint in uitgewassen grind(panelen)
Het nieuwe distributiecentrum aan de Laan van Zodiak in Apeldoorn beschikt over een esthetische plint in de vorm van geïsoleerde uitgewassen grindpanelen.

DC Noordkaap, Apeldoorn: Esthetische plint in uitgewassen grind(panelen)

Een specialiteit van Preco, die de panelen in zijn ultramoderne prefab betonfabriek – letterlijk om de hoek, ook in Apeldoorn – heeft geproduceerd. Een terugblik met Inge van de Weerd, projectleider bij Preco.

“Aannemer Aan de Stegge Twello heeft ons ingeschakeld om in totaal 1.850 m² aan grindpanelen te leveren voor dit project”, zegt Van de Weerd. “In onze hypermoderne betonfabriek hebben we een speciale lijn ingericht die zich uitsluitend bezighoudt met de productie van dergelijke ‘specials’. Doorgaans is de doorlooptijd van het produceren van geïsoleerde betonwanden ongeveer een dag, de productie van uitgewassen grindpanelen vraagt om wat meer geduld. Dat betekent voor ons soms passen en meten, zeker als er sprake is van een strakke planning zoals hier bij DC Noordkaap in Apeldoorn.”

De uitgewassen grindpanelen worden bij Preco geproduceerd op een storttafel.

In goede harmonie

De uitgewassen grindpanelen worden bij Preco geproduceerd op een storttafel. “In dit geval werd gevraagd om een buitenschil in antraciet. Na het storten gaat het paneel de wasstraat in om het speciaalgrind, dat in het mengsel verwerkt is, zichtbaar te maken. Vervolgens hardt het paneel twee dagen onder geconditioneerde omstandigheden uit in onze hal, wordt het geïmpregneerd en kan het op transport naar de bouwplaats”, legt Van de Weerd uit. “De geïsoleerde grindpanelen voor DC Noordkaap zijn gemiddeld 3,5 meter hoog en 5,5 meter breed bij een dikte van 250 millimeter. Daarnaast hebben we ook nog de T-elementen, achterwanden, zijwanden en breedplaatvloeren voor de laadkuilconstructies geleverd, alsmede de wanden voor de drie liftkernen. Al met al een mooi project, ook nog eens in onze achtertuin, en in goede harmonie met Aan de Stegge Twello.”

Preco is gespecialiseerd in de productie van prefab betonelementen en profileert zich meer en meer als totaalleverancier. “We verzorgen het complete plaatje van A tot Z, het complete betonnen casco uit één fabriek. Daarbij assisteren we vanaf ontwerp en productie volgens KOMO tot aan het leveren op het gewenste tijdstip en het monteren van de prefab betonelementen op de bouw. Onze fabriek draait op volle toeren”, besluit Van de Weerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details