Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Mainfright | Zaltbommel

DC Mainfright | Zaltbommel

In het geografische hart van Nederland

Een pand om de klant optimaal te bedienen

Geografisch gezien behoort Zaltbommel tot de meest gunstige ondernemerslocaties van Nederland. De plaats ligt centraal in het land en heeft een uitstekende aansluiting op de grote Nederlandse uitvalswegen. Toch had projectontwikkelaar Somerset Capital Partners de plaats al een tijd niet meer op de radar. “In Zaltbommel was nooit grond beschikbaar”, vertelt Tim Beckmann, partner van Somerset Capital Partners. Maar toen haar ter ore kwam dat de gemeente bezig was met de uitgifte van nieuwe gronden, was zij er als eerste bij om haar interesse over te brengen en wel voor haar klant Mainfreight. 

DC Mainfright

Bijzondere uitdaging
Mainfreight was op dat moment ook zelf op zoek naar een geschikte vestigingsplaats, maar in andere regio’s. Toch zag ook zij onmiddellijk de voordelen van een filiaal in Zaltbommel. Al bracht dit wel een bijzondere uitdaging met zich mee. “Mainfreight had net een grote klant binnengehaald”, licht Beckmann toe. “Een klant met onder meer spuitbussen in zijn assortiment. En laten die nu onder de noemer ‘Gevaarlijke stoffen’ vallen en daarmee buiten het bestemmingsplan van industrieterrein ‘De Wildeman’.” Voor Somerset Capital Partners aanleiding om een wijziging van het bestemmingsplan aan te vragen, die uiteindelijk zonder bezwaar werd aangenomen. Aangezien de bouwvergunning al eerder werd afgegeven, was Somerset al  gestart met de bouwwerkzaamheden.

Build to suit
Beckmann: “In totaal hebben we op De Wildeman 17 hectare grond aangekocht waarop in totaal zo’n 90.000 m² logistieke bedrijfsruimte kan worden ontwikkeld. Hiervan is 50.000 m² bestemd voor Mainfreight. 

Bij de inrichting van aangekochte grond gaan we klantgericht te werk. Onder het motto ‘Build to suit’ worden de panden zo gebouwd dat ze onze klant optimaal kunnen bedienen. Maar over de schouders van de ontwerpers kijken specialisten mee, die bewaken dat het pand generiek blijft. Het moet geschikt blijven voor de algemene logistiek. Er moet bijvoorbeeld manoeuvreerruimte, parkeerruimte en beveiliging zijn. Mocht Mainfreight de samenwerking beëindigen, dan kan het pand relatief eenvoudig geschikt gemaakt worden voor een andere logistieke dienstverlener.”

DC Mainfright

(Beeld: Lisette van de Pavoordt)

Verdeeld in fasen
Ondertussen is het bemiddelingsproces afgerond en is de bouw in volle gang. De laatste hand wordt gelegd aan de kantoren, waarna fase 1 omstreeks half maart wordt opgeleverd. “We hebben fase 1 verdeeld in twee gedeeltes”, besluit Beckmann. “Mainfreight wilde haar nieuwe klant zo snel mogelijk ondersteunen. Om die reden is een gedeelte van fase 1 al in december 2018 opgeleverd. De tweede helft van fase 1 verkeert nu in
het afbouwstadium.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details