Noodstroomaggregaat

Noodstroomaggregaat in de productiehal van Zwart Techniek.

00:58
22-11-2018

DC Lidl, Oosterhout | ‘Noodstroomaggregaat biedt Lidl zekerheid bij stroomuitval’

Om te garanderen dat de kritische bedrijfsprocessen in het nieuwe distributiecentrum van Lidl in Oosterhout ongehinderd doorgang kunnen vinden, ook bij stroomuitval, is gekozen voor een noodstroomoplossing van Zwart Techniek. In opdracht van Kromwijk Elektrotechniek heeft de marktleider in noodstroomaggregaten alle werkzaamheden hiertoe verricht. Van de engineering t/m de productie, tests, levering, montage en inbedrijfstelling. 

“Het noodstroomaggregaat voor de Lidl in Oosterhout levert 2.500 kVA en beschikt over een oersterke Mitsubishi motor en Leroy-Somer generator”, vertelt Daan van der Weiden, Senior Sales bij Zwart Techniek. “Het aggregaat staat opgesteld in de technische ruimte op de eerste verdieping van de nieuwbouw. In een separate ruimte daarachter hebben we een KIWA gecertificeerde brandstofinstallatie geplaatst, die het noodstroomaggregaat van voldoende brandstof voorziet.”

Gedurende het project zijn diverse kritische punten aan bod gekomen, zoals het brandstofsysteem, geluidsniveau en elektrisch en werktuigkundig systeem, vertelt hij. “Om te garanderen dat het noodstroomaggregaat bij netuitval meer dan 24 uur de energievoorziening kan overnemen, is een flinke brandstofvoorraad nodig. Het geleverde brandstofsysteem kan hier optimaal in voorzien.” Daarnaast werden hoge geluidseisen gesteld. “Om een fluisterstille werking te garanderen, hebben we een akoestische omkasting om het noodstroomaggregaat heen gebouwd. Waar de coulissendempers en de omkasting het motorgeluid dempen, zorgt een rookgassen-geluiddemper voor de demping van de rookgasafvoer op het dak. Dankzij deze toevoegingen voldoen we bij inwerkingtreding van de noodstroominstallatie volledig aan het gewenste geluidsniveau.”

Noodstroomaggregaat

Noodstroomaggregaat inclusief omkasting, ingebouwd bij DC Lidl in Oosterhout.

Om te garanderen dat alle schakelingen bij net­uitval én terugkomst van het net correct worden overgenomen, heeft Zwart Techniek tevens een ‘Master Control Panel’ geïntegreerd om twee netschakelaars en twee koppelschakelaars in de verdelers aan te sturen.

Zwart Techniek is trots deelgenoot te mogen zijn van dit mooie project!

Tekst: Lieke van Zuilekom
Beeld: Zwart Techniek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

InstallatiesS&P Paneelbouw BV