Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Ingram Micro | Voegloze hybride vloer als functionele en duurzame oplossing

DC Ingram Micro | Voegloze hybride vloer als functionele en duurzame oplossing

Voor het realiseren van de vloerconstructie van het nieuwe DC voor Ingram Micro heeft hoofdaannemer Heerkens van Bavel Bouw de expertise van Van Berlo ingeschakeld. Op basis van de functionele eisen en het beoogde BREEAM ‘Outstanding’ duurzaamheidsniveau is gekozen voor een voegloze hybride vloer, de VB Zetta®. Commercieel en technisch adviseur bij Van Berlo, Michiel van Zon, legt uit waarom.

Vanuit het moderne distributiecentrum op bedrijvenpark de Vossenberg in Tilburg-Noordwest gaat Ingram Micro, logistiek specialist voor de grootste webshops van Nederland, de logistieke operatie voor de Bijenkorf verzorgen. “Samen met de aannemer hebben we op basis van de beoogde vloerbelasting­eisen een type vloer geselecteerd die het best past bij de activiteiten die in het warehouse gaan plaatsvinden”, zegt Van Zon. “Daarbij rekening houdend met zowel het duurzaamheidsaspect als vanzelfsprekend het economische aspect. De VB Zetta® Voegloze hybride vloer kwam als beste uit de bus.”

Voegloze hybride vloer

Breed toepassingsgebied
Door de combinatie van conventionele bovenwapening en staalvezels is de VB Zetta® Voegloze hybride vloer geschikt voor een breed toepassingsgebied in allerlei magazijnen. Behalve het warehouse met een vloeroppervlakte van een kleine 24.000 m² heeft Van Berlo ook de expeditievloeren gestort (7.250 m²), alsmede de kantoorvloeren (3.400 m²), de mezzanine (6.350 m²) en de laadkuilen buiten, goed voor in totaal 5.340 m². Van Zon: “De vloeren in het warehouse zijn gerealiseerd conform NEN 2747 vlakheidsklasse 4 en ook opgeleverd met een onafhankelijk vlakheidsrapport. In september 2018 zijn we gestart met de uitvoering, zowel met de vloer in het warehouse als met de expeditievloer, die is uitgevoerd conform vlakheidseis DIN 18202. Beide vloerconstructies zijn een ontwerp van de hoofdaannemer, gefundeerd op staal en gerealiseerd in dertien stortdagen. Dagelijks werd ongeveer 2.400 m² gestort, wat neerkomt op een volume van 415 m³ beton.” 

In tegenstelling tot de vloeren binnen het nieuwe distributiecentrum, heeft Van Berlo de vloeren van de laadkuilen buiten wél volledig in eigen beheer ontworpen en geconstrueerd, compleet inclusief traditionele wapening en betonsamenstelling. “Tevens hebben we aan de buitenzijde van de laadkuil een aanrijdverzwaring gerealiseerd in de vorm van een AV-balk”, zegt Van Zon. “De realisatie van de vloeren – zowel binnen als buiten – is in goed overleg en goede harmonie met aannemer Heerkens van Bavel Bouw uitgevoerd. Het tempo lag behoorlijk hoog, maar we zijn geen moment de planning én de kwaliteit uit het oog verloren. Ingram Micro is verzekerd van een functionele en duurzame vloer die nauwelijks onderhoud behoeft.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details