Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC-Hydra: duurzaam van gevel t/m klimaattechnieken
Het totale pand is voorzien van een duurzame en comfortabele klimaatinstallatie.

DC-Hydra: duurzaam van gevel t/m klimaattechnieken

DC-Hydra is gelegen in Utrecht, op industrieterrein de Lage Weide. Het pand is zodanig ontworpen, dat het een afstemming creëert met de omheinende natuur. De sprinklertank is ingericht als een permanent insectenhotel en de gevel en het terrein worden van veel groen voorzien. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Het totale pand is voorzien van een duurzame en comfortabele klimaatinstallatie, aangestuurd door de regelinstallatie. De klimaatinstallaties in de twee kantoorpanden bestaan elk uit een apart VRF-systeem om de ruimtes mee te koelen en verwarmen, in combinatie met een randstrook vloerverwarming. 

Efficiënte energie-uitwisseling

Door slim te ontwerpen en door de huidige technische mogelijkheden van het VRF-systeem optimaal te benutten, kunnen de verschillende koude en warme energiestromen binnen het pand nuttig worden ingezet op de plaats waar dat nodig is. Warmte-overschot (bij koelen) kan in een andere ruimte weer gebruikt worden. Hierdoor kan met minimale energie een optimaal systeemrendement worden behaald.

Luchtbehandeling

De kantoren zijn elk voorzien van een eigen luchtbehandelingsinstallatie, uitgevoerd met een warmtewiel. Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmingsinstallatie. De warmte-opwekking wordt gedaan door middel van een duurzame lucht/water-warmtepomp die zich op het dak bevindt. Het project is uitgewerkt in een BIM-model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele knelpunten zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormt een compleet 3D-model.

Het voordeel van deze werkwijze is dat eventuele knelpunten al in de voorbereiding gesignaleerd en opgelost kunnen worden, waardoor de uitvoering soepeler verloopt. Het project is hierdoor snel en kwalitatief binnen de overeengekomen
Lean-planning opgeleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details