Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Fazantweg, Moerdijk | Betrouwbare bouwpartner

DC Fazantweg, Moerdijk | Betrouwbare bouwpartner

Vertrouwen is een groot goed. Ook voor het snel en efficiënt bouwen van een distributiecentrum is het belangrijk dat betrokken partijen van elkaar op aan kunnen. Van Berlo is zo’n partij die graag als bouwpartner fungeert in een project om als expert in bedrijfsvloeren en funderingen uiteindelijk een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Dat heeft het familiebedrijf opnieuw laten zien, ditmaal bij het nieuwe DC Fazantweg in Moerdijk.

Optimalisaties

Op uitnodiging van hoofdaannemer Hercuton werd Van Berlo al in de tenderfase gevraagd zijn expertise te laten gelden voor wat betreft de fundering, het paalontwerp en de vloerconstructie. “Onze engineeringsafdeling weet vaak de nodige besparingen te realiseren”, zegt Michiel van Zon van Van Berlo. “In dit geval bleef het overigens bij een adviserende rol in het voortraject. Na gunning heeft opdrachtgever Accres Real Estate het volledige ontwerp, dus ook het ontwerp van de funderings- en vloerconstructie, ondergebracht bij een derde partij. Neemt niet weg dat we hier en daar in samenwerking met Hercuton toch nog wat optimalisaties hebben doorgevoerd om het project conform de wensen van de opdrachtgever en constructeur uit te voeren.”

De vloer is uitgevoerd als een hybride vloer waaraan staalvezel is toegevoegd, zo’n 35 kilogram per kubieke meter om precies te zijn.

 

Supervlakke vloeren

DC Fazantweg behelst voor Van Berlo de realisatie van 10.500 m² aan supervlakke vloeren conform DIN 15.185, evenals de magazijn- en expeditievloeren, een mezzaninevloer van 1.245 m², 500 m² aan kantoorvloeren, de vloeren in de technische ruimtes én de volledige laadkuilconstructie van in totaal 2.100 m². Van Zon: “De supervlakke vloeren hebben we gerealiseerd met onze vertrouwde superscreedmachine. De vloeren zijn uitgevoerd als een hybride vloer waaraan staalvezel is toegevoegd, zo’n 35 kilogram per kubieke meter om precies te zijn. In totaal zijn we verantwoordelijk voor zo’n 17.334 m² aan vloeren in het nieuwe distributiecentrum en komt er een kleine 3.000 m³ beton aan te pas.”

Prefab laadkuilconstructie

De volledige laadkuilconstructie komt ook van de hand van Van Berlo. “Behalve de vloeren hebben we ook de open gootconstructie (prefab) voorzien van in totaal 80 strekkende meter en de aanrijdverzwaring (85 m¹) en keerwanden (55 m¹) gemaakt. De aanrijdverzwaring bestaat uit zogenaamde AV-balken (betonnen platen) die we prefabriceren in onze fabriek in Veghel”, legt Van Zon uit. “Op locatie worden de AV-balken gesteld in de laadkuil en volgestort met beton. De AV-balk is standaard voorzien van zware hoeklijnen en een nokvoorziening, zodat het straatwerk achter de hoeklijn niet verzakt. Prefab keerwanden van 200 millimeter dikte, die we ook in eigen beheer prefabriceren in onze fabriek, maken de laadkuilconstructie compleet en voorzien tevens in een waterdichte aansluiting.”

Door goed overleg vooraf en begrip voor elkaars disciplines, bereik je een optimaal eindresultaat, resumeert Van Zon. “Net als Hercuton hechten ook wij veel waarde aan betrouwbare partners. Zo werken we bijvoorbeeld met vaste betonvlechters en betoncentrales. Alles voor een optimaal eindresultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details