Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Bavelse Berg, Breda | Acht voetbalvelden aan warehousevloeren

DC Bavelse Berg, Breda | Acht voetbalvelden aan warehousevloeren

Op locatie Bavelse Berg in Breda bouwt SYSTABO, onderdeel van VolkerWessels, een nieuw distributiecentrum van maar liefst 40.000 m². Alle vloeren in het nieuwe distributiecentrum – in totaal bijna acht voetbalvelden groot – worden
gerealiseerd door Van Berlo. Omwille van de tijdsdruk heeft de vloerenspecialist met het nodige kunst- en vliegwerk de drukbezette machines tijdig vrij kunnen maken. Een gesprek met Technisch Commercieel Adviseur Frank Louwers.

Het nieuwe distributiecentrum Bavelse Berg kwam eerder dit jaar bij Van Berlo op tafel. “Op dat moment had onze opdrachtgever zelf al een constructeur in de hand genomen en een vloertype geselecteerd”, zegt Louwers. “Vaak beschouwen we een warehousevloer als een integraal project, waarbij de verschillende divisies samen optrekken als ware één bouwteam. Voor Bavelse Berg hebben we alleen de vloeren gerealiseerd en zijn we verder niet bij de engineering betrokken. Neemt niet weg dat het voor ons een mooi en groot project betreft.”

Storten van de vloer.

 

Zettingsgevoelige ondergrond

Het feit dat SYSTABO zelf een constructeur in de arm had genomen, heeft een reden. Louwers: “De ondergrond ter plaatse was nogal zettingsgevoelig en diende op een speciale manier verdicht te worden. Dat was reeds gerealiseerd voordat wij in beeld kwamen. Logisch dus ook dat de constructeur zijn licht heeft laten schijnen op de vloerconstructie. Op basis van de nieuwe, stabiele situatie konden wij een vloer op staal realiseren. We hebben een hybride vloer gerealiseerd, bestaande uit een traditionele wapening aangevuld met staalvezels. Daar waar de meeste heftruckbewegingen plaatsvinden, is de vloer uitgevoerd conform DIN 15.185, de hoogste vlakheidseis. In totaal betreft het zo’n 14.109 m². Die vlakheidsnorm is middels een rapportage aangetoond. De overige vloeren zijn uitgevoerd in een VB Hecta volgens vlakheid NEN 2747 Klasse 4, terwijl de laadkuil en mezzanine voldoet aan klasse 5.”

Vlinderen en afwerken van de vloer.

 

In totaal heeft Van Berlo in het nieuwe distributiecentrum op Bavelse Berg 381.547 kilogram aan wapeningsnetten verwerkt, 153.195 kilogram aan staalvezels en 8.074 m³ beton verpompt. “We hebben het project in 34 stortfasen gerealiseerd”, blikt Louwers terug. “Daarbij hebben we drie supervlakmachines ingezet die overigens op moment van planning aanvankelijk niet beschikbaar bleken. Met het nodige kunst- en vliegwerk en een optimale afstemming met SYSTABO is het toch gelukt.”

Nieuwe distributiecentra rijzen in ons land als paddenstoelen uit de grond. Van Berlo werkt met man en macht (dagelijks met tien (!) ploegen) om alle opdrachten tijdig te kunnen opleveren. “We zijn eigenlijk voortdurend zoekende naar nieuwe medewerkers om ons team te versterken. Omdat specialisten moeilijk te vinden zijn, zijn we een eigen bedrijfsschool gestart waarbij we tevens een eigen docent hebben aangetrokken. In het regulier onderwijs is namelijk nauwelijks aandacht voor het storten en afwerken van (supervlakke) vloeren. Via onze bedrijfsschool kunnen we nieuwe medewerkers opleiden tot volleerd vloerenspecialist, zodat we ook in de toekomt mooie en supervlakke vloeren kunnen blijven realiseren”, besluit Louwers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details