Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Dankzij onze glassystemen is geluidsoverlast niet meer aan de orde’

‘Dankzij onze glassystemen is geluidsoverlast niet meer aan de orde’

De BREEAM-NL en WELL standaarden onderschrijven het belang van gezonde gebouwen. Hierbij wordt niet alleen gefocust op luchtkwaliteit en daglichtniveaus, maar ook op thermisch en akoestisch comfort. De volglazen wanden en deuren van Interior Glassolutions B.V. leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Door geluidsoverlast te elimineren, kunnen medewerkers in een rustgevende omgeving werken en worden hun comfort, productiviteit én werkplezier verhoogd.

Het werken in een open kantoortuin heeft ogenschijnlijk veel voordelen: daglicht stroomt maximaal naar binnen, medewerkers kunnen makkelijk en snel contact maken met collega’s en vierkante meters worden optimaal benut. Toch is er ook een keerzijde, weet Geurt Roelofsen, directeur van Interior Glassolutions B.V. “In een kantoortuin is vaak sprake van (te)veel geluid. Onder andere uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 respondenten blijkt bijvoorbeeld dat twee derde van de medewerkers in een open kantoortuin meerdere keren per dag wordt afgeleid door omgevingsgeluiden. Vooral bellende (75%) en pratende collega’s (72%), rinkelende telefoons (66%) en geluid van afgespeelde video’s (54%) worden als storend ervaren. De gevolgen zijn concentratieproblemen (51%), een onrustig gevoel (34%) en vermoeidheid (27%). Onze glassystemen gaan hiermee de strijd aan. Dankzij onze volglazen wanden en deuren blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden, terwijl geluidsoverlast niet meer aan de orde is. Belangrijk is bovendien dat onze systemen bijdragen aan een gezonde, (corona)veilige én hygiënische werkomgeving.”

Door geluidsoverlast te elimineren, kunnen medewerkers in een rustgevende omgeving werken en worden hun comfort, productiviteit én werkplezier verhoogd.

Enkelglas kaderdeur met een geluidsisolatie van 38 dB

De nieuwste ontwikkeling van Interior Glassolutions B.V. op dit gebied is een slanke kaderdeur met een dubbele afdichting, die binnenkort wordt getest in het onafhankelijke akoestische laboratorium van Peutz. “Met de deur hopen we een geluidsisolatie van 38 dB te behalen; een unieke prestatie voor een kaderdeur met enkele beglazing”, aldus Roelofsen. “Dankzij deze ontwikkeling komt geluidsisolatie voor ieder project en iedere portemonnee binnen handbereik. We verwachten dan ook veel aanvragen voor kantoor- en vergaderruimtes, maar ook voor ziekenhuizen en andere gebouwen waarin specifieke geluidswensen gelden. Tijdens ARCHITECT@WORK, op 14 en 15 september j.l. in Rotterdam Ahoy, werd de deur voor het eerst getoond aan het grote (architecten)publiek.”

Flushdeuren met een geluidsisolatie tot 50 dB

Nog een blikvanger op deze beurs was de volglazen flushdeuren van Interior Glassolutions B.V. waarmee geluidsisolaties van 43, 46 en 50 dB mogelijk zijn. “De flushdeuren van 50 dB zijn initieel ontwikkeld voor de nieuwbouw van Booking.com in Amsterdam, waar ze gecombineerd worden met 56 en 60 dB glaswanden”, aldus Roelofsen. “Daarmee zitten we op het maximum van wat op dit moment technisch haalbaar is. En daar zijn we enorm trots op!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details