Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Dampdichte, chloorbestendige en elastische coating
Eindresultaat van het vierlaagse beschermende systeem.

Dampdichte, chloorbestendige en elastische coating

Om deze te beschermen tegen vocht en chloordampen, brengt Ribbstyle in opdracht van De Vries en Verburg een meerlaags coatingsysteem aan.

“In het bestek stond een coating voorgeschreven met een hoge dampdichtheid en chloorbestendigheid”, vertelt Manager Operations Stefan Dagevos van Ribbstyle. “Maar ook met de nodige elasticiteit om met het gebouw mee te bewegen. Op basis daarvan adviseerden we ons product RibFill Control Coat.” Sales & Marketingadviseur Ellen Hoogesteger voegt toe: “Dankzij ons ruime assortiment producten en technieken kunnen we op veel situaties inspelen. We zijn veelvuldig actief in de fruit- en agrarische sector, maar worden ook steeds vaker gevraagd voor projecten in andere branches. De Boetzelaer is hiervan een sprekend voorbeeld.”

Coating aanbrengen boven het zwembad.

Kitten, voorbehandelen, coaten

In oktober 2020 startte Ribbstyle met het aanbrengen van het beschermende, vierlaagse systeem in De Boetzelaer. Hoogesteger: “Eerst werkten we de naden af met RibbSeal, een elastische afdichtingskit. Vervolgens behandelden we het cellenbeton met CorFill Primer BN, voor een goede hechting van de coating. Tot slot brachten we de RibbFill Control Coat in twee lagen aan, in de kleur zwart.” Dagevos: “Omdat de coating watergedragen is, moest de ondergrond helemaal droog zijn. Dit duurde iets langer dan gepland, waardoor we ook iets later van start gingen. Inmiddels waren andere partijen, zoals de tegelzetter, ook al gestart. Daar moesten we onze werkzaamheden goed op afstemmen.”

De coating wordt in twee lagen aangebracht.

Samenwerking en flexibiliteit

In december 2020 leverde Ribbstyle de werkzaamheden in De Boetzelaer op. “Door de goede samenwerking met De Vries en Verburg en onze wederzijdse flexibiliteit zijn we tot een goed eindresultaat gekomen”, zegt Dagevos. “We zijn trots dat we aan dit toonaangevende project een bijdrage mochten leveren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details