Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Dakrenovatie in één ochtend

IMG_0865
IsoBouw aan de slag.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Isobouw Systems

21 juni 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Daken renoveren met zo weinig mogelijk overlast voor de bewoners. Dit is de opgave voor IsoBouw in de Molenaarhoeven te Rosmalen. Dankzij de SlimFix RenoTwin isolatie- en renovatie-elementen slaagt het bedrijf hier goed in.

Rayonmanager Stefan Duerinck: “Wij zijn aangetrokken door KnaapenGroep, de aannemer namens woningbouwvereniging JOOST. Het doel is om een forse labelsprong te bereiken. Het dakbeschot is bij dit project niet altijd even recht. Een mogelijkheid is dan om het dak aan de binnenzijde te isoleren, maar dat geeft extra overlast voor de bewoners. Dat was in dit geval niet wenselijk.” 

SlimFix RenoTwin versterkt de constructie en zorgt voor goede isolatie.

Sneller werken

Om het dak goed te isoleren en te versterken, met zo weinig mogelijk belasting voor de bewoners, past de aannemer het SlimFix RenoTwin element toe. Het dakbeschot kan dan blijven zitten, zodat de overlast beperkt blijft. “Om acht uur ’s ochtends kunnen we de pannen eraf halen en direct daarna de dakplaten slaan. De SlimFix RenoTwin versterkt de constructie en zorgt voor goede isolatie. Om 12 uur ’s middags is het huis dan weer waterdicht. Zo kan de aannemer dus veel sneller werken. Er is ook weinig sprake van stof of rommel”   

De nestkasten in de dakplaten.

Totaalconcept

De dakplaten zijn voorzien van Avi-nestkasten. Deze houten nestkasten worden fabrieksmatig aangebracht in de isolatiekern aan de gootzijde. Duerinck: “Zo kan KnaapenGroep snel en eenvoudig invulling geven aan de ‘Wet natuurbescherming’.” Ook afvalmanagement is belangrijk voor alle betrokken partijen. “Het afval werd in speciale zakken gedaan, het polystyreen is 100% recyclebaar en wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Dit is zeker een reden waarom KnaapenGroep voor ons gekozen heeft. Daarnaast leveren wij een echt totaalconcept, waarmee we ons onderscheiden.”

Bij dit project is een goede oplossing gevonden voor het werken in een kleine wijk, met weinig ruimte. “Veel overleg is erg belangrijk om te ontdekken hoe je nog beter samen kunt werken. Buiten Rosmalen is een hub gerealiseerd. Hier leveren wij onze spullen, de dagvoorraad wordt vervolgens de wijk in gereden.” IsoBouw denkt ook mee over de toekomst. “We realiseren bij dit project een gevel­overstek. Dit maakt het gemakkelijk om de gevel in de toekomst aan de buitenkant te isoleren.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details